Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Працівники районного Центру соціальних служб лікують дітей… мистецтвом

Працівники районного Центру соціальних служб лікують дітей… мистецтвом

Працівники районного Центру соціальних служб лікують дітей… мистецтвом
Арт-терапія ще не дуже розповсюджена,тому і високою є до неї зацікавленість. В Ужгородському районному центрі соціальних служб для сім’ї,дітей та молоді заняття арт-терапії уже проводяться. На них...

Арт-терапія ще не дуже розповсюджена,тому і високою є до неї зацікавленість. В Ужгородському районному центрі соціальних служб для сім’ї,дітей та молоді заняття арт-терапії уже проводяться. На них не лише розвивається творчий потенціал, але й відвідувачі відкривають себе як особистість. Як стверджує директор Центру Олена Іскра, ефективність арт-терапії викликана двома основними факторами: «По-перше, це її універсальність. Її використовують якщо є проблема,і якщо такої немає. Арт-терапія наголошує на тому,що у людини не обов’язково мусять бути проблеми. Головна мета арт-терапії –допомогти особі саморозкритися. Другим фактором є екологічність арт-терапії,її безпечність. Людина може не озвучувати свої проблеми,а виконуючи які-небудь дії,починає сама їх вирішувати».

ВІДЕО ДНЯ

Фахівці вважають,що арт-терапія,насамперед, необхідна людям, котрі не можуть “виговоритися”,адже показати свої переживання засобами творчості легше,ніж розповісти про них. Наприклад, діти, які пережили насильство, важко ідуть на контакт і розповідають про свої потаємні переживання і страхи, але зобразивши їх на папері,вони звільняються від свого тягаря. До того ж, психотерапевти спонукають клієнтів говорити про свій малюнок, а отже,і розповідати про свою проблему вербально. Працівники Центру у роботі з дітьми часто використовуються методи казкотерапії та ігротерапії, коли дитина, придумуючи сюжет, розповідає про свої переживання і мрії, вчиться знаходити вихід із складної ситуації, моделює своє майбутнє.

Ужгородська РДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно