Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Виноградівщині фермери обіцяють масові акції протесту

На Виноградівщині фермери обіцяють масові акції протесту
На Виноградівщині фермери обіцяють масові акції протесту: люди занепокоєні великою кількістю диких свиней на території фермерських угідь. Якщо держава й надалі ігноруватиме інтереси селян та не...

На Виноградівщині фермери обіцяють масові акції протесту: люди занепокоєні великою кількістю диких свиней на території фермерських угідь. Якщо держава й надалі ігноруватиме інтереси селян та не зважатиме на збитки, які наразі завдаються людям, фермери готові організувати масові акції протесту.

ВІДЕО ДНЯ

Справа у тому, що у Виноградівському районі ще 6 років тому створили регіональний ландшафтний парк «Притиснянський». Тоді понад 50 науковців з України та інших держав проводили дослідження на території новоствореного парку. Закарпатцям висловив підтримку і Світовий фонд збереження дикої природи, який профінансував деякі проекти.

Для відновлення рекреаційних зон Міністерство охорони навколишнього природного середовища України розробило положення про проект організації території ландшафтного парку, охорони, відтворення, рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

Реклама

У підсумку виявилося, що багаторічне вивчення ситуації на Потиссі, витрачені кошти не убезпечили проект від негативних наслідків. За 6 років так і не стало зрозуміло, яка структура представляє РЛП «Притиснянський», хто проводить моніторинг екологічних процесів на його території. Нещодавно рішенням Держекології мисливцям заборонили полювати на міждамбових територіях, які внесені до відтворюючих ділянок. Це значить, що поголів’я копитних і, зокрема, кабанів, буде розмножуватися без жодних обмежень. Цього року тільки на угіддях Виноградівського УТМР зареєстровано 145 кабанів, при тому, що екологічний баланс передбачає всього 28 особин на весь район.

Як стверджують спеціалісти, сім’я кабанів за один раз може знищити весь фермерський урожай.

Реклама

Основною проблемою, яка зараз виникла, очевидно, став безлад у законотворчих процесах. У 2004 році, коли розроблялося положення про ландшафтні парки України, ще не існувало законодавчого визначення для РЛП. Під час затвердження проекту йшлося про те, що створення парку сприятиме розвитку туризму, рибальства, мисливства й залученню інвестицій. Проте пізніше закон «Про природно-заповідний фонд України» визначив ландшафтні парки як заповідні зони з усіма наслідками.

Виноградівські фермери занепокоєні збитками, які, за їх словами, завдаються щодня. Якщо держава ніяк не реагуватиме на звернення, селяни протестуватимуть.

Новини Закарпаття

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно