Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В ОДА обговорили небезпеку ввезення радіоактивних матеріалів на територію України (ФОТО)

В ОДА обговорили небезпеку ввезення радіоактивних матеріалів на територію України (ФОТО)

В ОДА обговорили небезпеку ввезення радіоактивних матеріалів на територію України (ФОТО)
У п’ятницю, 2 серпня, під керівництвом в. о. голови облдержадміністрації Ігоря Свища відбулась міжвідомча нарада, на якій представники обласної виконавчої влади, а також правоохоронних та силових...

У п’ятницю, 2 серпня, під керівництвом в. о. голови облдержадміністрації Ігоря Свища відбулась міжвідомча нарада, на якій представники обласної виконавчої влади, а також правоохоронних та силових структур краю говорили про запобігання незаконного переміщення через державний кордон України та перевезення територією держави ядерних та радіоактивних матеріалів.

ВІДЕО ДНЯ

Як повідомили на нараді, протягом 2012-2013 років у Закарпатській області попередили 2 спроби незаконного переміщення через державний кордон України радіоактивних матеріалів. У травні 2012-го через митний пост «Ужгород» до України намагалися ввезти радіоактивний вантаж з Італії, а вже в липні цього ж року під час проведення спецоперації вдалося не допустити контрабандне переміщення через «зелений» кордон України з Угорщиною радіоактивної речовини. Тоді співробітники СБУ затримали автотранспортний засіб з двома громадянами України, які перевозили контейнер зі смертельно небезпечним Цезієм-137 до сусідньої Угорщини.

Дещо ускладнює роботу в цьому напрямку той факт, що поки не всі пункти пропуску на державному кордоні України оснащені спеціальними стаціонарними системами радіологічного контролю. Окрім того, як зазначили на нараді, доцільним було б встановлення подібного обладнання на автомобільних в’їздах до Закарпатської області, щоб вчасно попереджати потрапляння на територію нашого краю подібних небезпечних вантажів.

Реклама

- Ми звернемося до Державної екологічної інспекції із пропозицією розглянути це питання, - зазначив Ігор Свищо. – Подібні небезпечні вантажі потрібно ловити не на території області чи на державному кордоні. Не можна допускати навіть їхнього потрапляння на нашу територію. Тому це питання обласна адміністрація триматиме на особливому контролі.

Прес-центр ОДА

Реклама
В ОДА обговорили небезпеку ввезення радіоактивних матеріалів на територію України (ФОТО) – 01
Реклама
В ОДА обговорили небезпеку ввезення радіоактивних матеріалів на територію України (ФОТО) – 02
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно