Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Великоберезнянщині відбувся фестиваль «Лемківська ватра»

На Великоберезнянщині відбувся фестиваль «Лемківська ватра»

На Великоберезнянщині відбувся фестиваль «Лемківська ватра»
Виставки народних умільців та намети, завішані вишиваними сорочками, рушниками й скатертинами, а довкола сотні людей у етнографічних костюмах. Усе це — незмінні елементи фестивалю «Лемківська ватра»,...

Виставки народних умільців та намети, завішані вишиваними сорочками, рушниками й скатертинами, а довкола сотні людей у етнографічних костюмах. Усе це — незмінні елементи фестивалю «Лемківська ватра», який уже вчетверте проводиться на Великоберезнянщині. Він традиційно відбувається в середині липня і умовно поділяється на три частини: офіційне відкриття фестивалю, фольклорний та народний блоки.

ВІДЕО ДНЯ

Офіційна частина розпочалася з зустрічі тутешніх лемків та тих, хто приїхав сюди з різних районів області й навіть із сусідніх країн. Після чого до слова для офіційного відкриття фестивалю були запрошені заступник голови Закарпатської облдержадміністрації Іван Качур, голова обласної організації Всеукраїнського товариства «Лемківщина» Василь Мулеса, в.о. голови Великоберезнянської РДА Вадим Шелемон, його колега з Перечинської РДА Петро Грицик, голова Перечинської районної ради Анатолій Перцев, голова контрольної комісії Світової федерації лемків Ігор Дуда, сільський голова Кострина Іван Сегеда та голова Великоберезнянської районної ради Василь Канюк, які подякували лемкам за збереження традицій та побажали зустрітися за рік у повному складі. А Вадим Шелемон запевнив: «Будем ся збирати, будем сі співати, же би наші діти про нас пам’ятали». Відтак було запалено ватру, традиційний атрибут цього свята, а сцену заполонили артисти-аматори — Наталія Цапулич, Віра Сентипал, Юрій Крайнянський, Анна Волинець, Юлія Бабич, хор працівників культури Іршавського району під керівництвом Оксани Сідор, фольклорні колективи «Дубриницькі самоцвіти», «Ліпттаки», «Калина», «Музики», «Зорепад», «Лемківчанка» тощо.

Загалом свято вдалося на славу. І навіть дощ не зміг погасити полум’я ватри, адже її тепло буде зігрівати наші серця впродовж щонайменше року. А ми з нетерпінням чекатимемо нових зустрічей.

Реклама

Юлія Маркулич, «Новини Закарпаття»

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно