Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Іршавський район активно реалізовує проекти, направлені на впровадження енергозбереження

Іршавський район активно реалізовує проекти, направлені на впровадження енергозбереження

Іршавський район активно реалізовує проекти, направлені на впровадження енергозбереження
Іршавський район активно бере участь у реалізації проектів, направлених на впровадження енергозберігаючих заходів у бюджетних установах, які фінансуються за рахунок джерел міжнародної...

Іршавський район активно бере участь у реалізації проектів, направлених на впровадження енергозберігаючих заходів у бюджетних установах, які фінансуються за рахунок джерел міжнародної технічної допомоги. Зокрема, протягом 2012 – 2013 років в рамках проекту ПРООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду -2» в районі реалізовувались чотири мікропроекти: впровадження енергозберігаючих заходів  у дошкільних навчальних закладів Дунковиці, Хмільника, Довгого та амбулаторії у селі Лисичово.

ВІДЕО ДНЯ

В рамках цього проекту сформувались дієздатні громади, які вже стали на проектний шлях розвитку, спробували свої сили в реалізації проектів з малою фінансовою підтримкою. Наступним кроком можуть стати великі проекти, адже працювати є над чим.

У місті Іршава розпочато реалізацію практичної частини проекту «Через енергію надихаємо майбутнє покоління» (фінансується Представництвом Європейського Союзу в Україні), а саме: запровадження енергоефективної моделі опалення дитячого садочка №1 в м.Іршаві, тобто проведення реконструкції будівлі, яка включає  теплову ізоляцію стін, встановлення сонячних колекторів і бойлерів для підігріву води.

Реклама

Слід відмітити, що в рамках Проекту було створено «Літню школу з енергозбереження» для школярів. Основною метою організації Літньої школи є вирішення питання недостатньої кількості молоді, яка активно залучена до процесів розвитку енергоефективності у регіоні та підвищення рівня обізнаності молодого покоління у питаннях енергозбереження та енергоефективності. 25 Школярів малих міст Закарпаття (Іршави, Перечина, Сваляви, Виноградова, Тячева, Рахова) , які перемогли у конкурсі проектівна тему: «Що я і моя сім’я можемо зробити для збереження енергії в нашій школі, оселі і нашому рідному місті» , прийняли участь у семінарі «Літня школа: тиждень енергії», який був проведений в с.Осій в урочищі «Камянка».

Реалізація саме таких проектів несе з собою  не тільки оновлення соціальної сфери, економію енергоресурсів, а й отримання європейського досвіду, зміну свідомості громадян у плані «Не що тобі дасть держава, а що ти зробив для держави». Колективне бачення майбутнього та впровадження спільних ініціатив щодо розвитку громади дасть нам можливість якісніше покращувати соціально – економічний стан району.

Реклама

Прес-служба Іршавської РДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно