Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Мати чоловіка, який намагався спалити себе живцем поблизу будівлі ОДА, пояснила вчинок сина

Мати чоловіка, який намагався спалити себе живцем поблизу будівлі ОДА, пояснила вчинок сина

Мати чоловіка, який намагався спалити себе живцем поблизу будівлі ОДА, пояснила вчинок сина
Мама ужгородця, який у понеділок зранку підпалив себе на площі перед Закарпатською облдержадміністрацією, не знає, як могло статися...

Мама ужгородця, який у понеділок зранку підпалив себе на площі перед Закарпатською облдержадміністрацією, не знає, як могло статися подібне.

ВІДЕО ДНЯ

84-річна Марія Соханич розповіла журналістам і міліціонерам (останні повідомили матері про вчинок сина), що, ймовірно, причиною стала земля. Сусід, що будується на вулиці, яка розташована вище землі Соханичів, згріб пісок та інший будматеріал прямо на хитку огорожу останніх. Той від маси й повалився. Жінка розповіла: сина це непокоїло, вірогідно, боявся, що хтось претендуватиме на землю.

Хатинка родини Соханичів у мікрорайоні Червениця в порівнянні з будинками сусідів виглядає як халупа. Пічне опалення на дровах, туалет на вулиці. Родина прожила в такій хаті все життя. Чоловік ще з радянських часів працював у радгоспі, що знаходився поблизу. Тоді й надали кілька наділів під забудову. Нині район практично забудований новими будинками.

Реклама

На запитання, чи могла бути й інша причина підпалу, пані Марія тільки стинає плечима. Зранку Юрко (так мати називає сина) поводився як і за звичай. Нічого не віщувало такої біди: «Нич такоє не казав, як би’м знала, то якось би’м го уговарювала, повіла’м би дакому про такоє. Я пушла до церкви рано, лишила’м го дома. Каже – я йду в гОрод, мамо, маєте даякі копійки. Вун із пензії вже нич не має, бо то на лікарство йде, а ще й курить того «Козака». Та я му дала 100 гривень. Може й вони згоріли. Не казав нашо му треба, казав, кіть треба буде, аби мав коло себе. Шо я знаву…»

50-річний Юрій Соханич нині в опіковому відділенні. Сина матері показали через віконце. Усе, що бачила стара жінка: це перебинтоване тіло, тільки очі не прикриті.

Реклама

Тетяна Лешко

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно