Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Воловці пройшов фестиваль коломийок (ФОТО)

У Воловці пройшов фестиваль коломийок (ФОТО)
Уся Воловеччина лунала дзвінкими перлинами коломийок у виконанні красунь-вокалісток, творчих колективів області та сусідніх регіонів. Щорічний фестиваль «Дзвінкі перлини Верховини», що відбувся 28...

Уся Воловеччина лунала дзвінкими перлинами коломийок у виконанні красунь-вокалісток, творчих колективів області та сусідніх регіонів. Щорічний фестиваль «Дзвінкі перлини Верховини», що відбувся 28 липня в смт Воловець, цьогоріч зібрав кілька тисяч глядачів з різних куточків України. Аматорські колективи з усієї області презентували різні за жанром та настроєм коломийки: від ліричних до веселих застільних. Окрім цього кожна сільська рада Воловецького району підготувала самодіяльні колективи, які виступили на фестивалі.

ВІДЕО ДНЯ

Розпочалося свято з урочистої ходи колони. Після кожен співочий колектив представив публіці свої співочі таланти та творчі надбання. Для глядачів, що з’їхалися сюди з найрізноманітніших куточків нашої країни, залюбки виступали як найменші так і найстарші представники цього автентичного надбання верховинської землі.

Окрім концерту під відкритим небом, на центральній вулиці Волівця пройшла виставка-презентація населених пунктів області – кожне селище і село пригощали гостей стравами місцевої кухні, демонстрували свої багаті традиції, унікальні народні промисли – вишивку, різьблення по дереву, плетіння.

Реклама

В урочистостях взяли участь виконуючий обов’язки голови Закарпатської ОДА Ігор Свищо, депутат обласної ради, начальник У ДСНС України у Закарпатській області Мирослав Щербей, депутат обласної ради Степан Деркач, керівники району та інші поважні гості.

«Коломийка – це наш генетичний код, це наша історія. Саме в них можна віднайти найрізноманітніші візерунки верховинського життя. Подібні культурні акції відроджують та зберігають власні традиції та обряди, пропагують, особливо серед дітей та молоді, культурні традиції своїх предків, зароджують і плекають в них почуття любові до своєї рідної землі, наповнюють серця світлими і добрими почуттями», – зазначив у вітальному слові землякам Мирослав Щербей, який є одним з ініціаторів свята.

Реклама

У своїх вітаннях поважні гості фестивалю подякували організаторам, виконавцям і колективам цього чудового фольклорного дійства. Адже саме завдяки їх зусиллям повертаються із забуття, відновлюються та розвиваються Верховинські традиції, звичаї та пісні.

Окрасою фестивалю став виступ співачки Наталії Валевської, організований за підтримки районного осередку Партії Регіонів.

А на завершення «Дзвінких перлин Верховини» над зеленими лісами та бистрими водами засяяв святковий феєрверк на честь сьомого фольклорного фестивалю єднання українських сердець, єднання народних традицій та звичаїв.

Реклама
У Воловці пройшов фестиваль коломийок (ФОТО) – 01
У Воловці пройшов фестиваль коломийок (ФОТО) – 02
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно