Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В ужгородському замку відбувся концерт присвячений 1025 річниці хрещення Київської Русі (ФОТО)

В ужгородському замку відбувся концерт присвячений 1025 річниці хрещення Київської Русі (ФОТО)

В ужгородському замку відбувся концерт присвячений 1025 річниці хрещення Київської Русі (ФОТО)
У п’ятницю, 26 липня, у внутрішньому дворику Ужгородського замку відбувся концерт, присвячений 1025 річниці Хрещення Київської Русі. Мистецький захід відвідали поціновувачі духовної музики, серед...

У п’ятницю, 26 липня, у внутрішньому дворику Ужгородського замку відбувся концерт, присвячений 1025 річниці Хрещення Київської Русі. Мистецький захід відвідали поціновувачі духовної музики, серед яких були, зокрема, представники влади і духовенства.

ВІДЕО ДНЯ

Зважаючи на роль християнської церкви в утвердженні духовності, розвитку культури, традицій та єдності усіх людей, незалежно від національної чи релігійної приналежності та на підтримку ініціативи глав християнських конфесій України, відповідно до Указу Президента України у всіх регіонах країни та Закарпатті відзначають 1025 річницю Хрещення Русі.

В області тривали просвітницькі, культурні, освітні заходи, що мали на меті об’єднати представників різних конфесій навколо визначної дати для історії українського народу. Так, було проведено тематичні бесіди у школах, святкові концерти, науково-практичну конференцію за участі представників різних релігійних громад, присвячену міжетнічній та міжконфесійній толерантності. У районах області відбулися зустрічі за участі представників різних конфесій, молебні, освячення пам’ятних знаків з нагоди відзначення річниці хрещення Київської Русі.

Реклама

Цього вечора у рамках святкування в Ужгородському замку відбувся вечір духовної музики. Композиції виконували чи не найтитулованіші колективи краю - академічний камерний хор „Кантус” та Заслужений академічний Закарпатський народний хор.

-Сьогоднішній концерт став яскравою мистецькою кульмінацією святкування в області річниці хрещення Київської Русі. Усі твори з вишуканого репертуару виконавців з першого до останнього акорду були пронизані істинною духовністю, - відзначив заступник голови обласної адміністрації Іван Качур.

Реклама

Прес-центр ОДА

В ужгородському замку відбувся концерт присвячений 1025 річниці хрещення Київської Русі (ФОТО) – 01
Реклама
В ужгородському замку відбувся концерт присвячений 1025 річниці хрещення Київської Русі (ФОТО) – 02
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно