Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Департамент екології та природних ресурсів Закарпаття закликає усіх мешканців бути обережними на природі

Департамент екології та природних ресурсів Закарпаття закликає усіх мешканців бути обережними на природі

Департамент екології та природних ресурсів Закарпаття закликає усіх мешканців  бути обережними на природі
З метою запобігання виникненню пожеж у населених пунктах краю, лісових масивах, на природоохоронних об’єктах, сільгоспугіддях, недопущення загибелі людей або виникнення надзвичайних ситуацій...

З метою запобігання виникненню пожеж у населених пунктах краю, лісових масивах, на природоохоронних об’єктах, сільгоспугіддях, недопущення загибелі людей або виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру Департамент екології та природних ресурсів Закарпатської облдержадміністрації закликає усіх закарпатців бути обережними під час відпочинку та при проведенні господарських робіт.

ВІДЕО ДНЯ

Температура повітря тримається на високій позначці, у таку спеку виникнення пожеж може бути спровокованим не тільки природними явищами (блискавка, посуха), а й простою недбалістю людини. Тепла погода спонукає людей до відпочинку біля річки чи у лісі. Нерідко відпочинок асоціюється з розведенням вогнища, яке може стати причиною пожежі. Адже вітер може рознести полум’я з сухої трави чи залишків деревини на велику площу лісу чи поля. У палаючому лісі можуть загинути усі його мешканці: і тварини, і рослини, а також вигоріти родючий шар ґрунту. Під час пожеж гинуть люди.

Часто пожежі трапляються на природно-заповідних територіях нашої держави, під час яких гинуть зникаючі види флори та фауни. Майже 90% пожеж у природі трапляються саме з вини недбалого ставлення людини до навколишнього природного середовища. За даними статистики, кожного року в нашій державі під час пожеж, гине кілька тисяч гектарів лісу. Завдані ними збитки становлять мільйони гривень. На гасіння лісових пожеж залучаються значні ресурси відповідних служб.

Реклама

Боротися із пожежею надзвичайно важко, адже це – неконтрольований процес горіння, який призводить до загибелі людей та нищення матеріальних цінностей.

Для того, щоб запобігти незворотнім наслідкам пожеж, необхідно дотримуватися елементарних правил поведінки на природі. Місце для вогнища вибирати далеко від сухостою, краще попередньо його очистити та обкласти навкруг камінням чи зробити валик із землі. Зупинити розповсюдження вогню значно легше, аніж гасити потім велику пожежу. Найголовніше – не залишати вогнище без нагляду, а залишаючи місце відпочинку – ретельно загасити. А також утриматися від випалювання рослинності та її залишків.

Реклама

Прес-служба Департаменту екології та природних ресурсів Закарпатської облдержадміністрації

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно