Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Дві тисячі нових робочих місць планують створити на оновленому воловецькому підприємстві (ФОТО)

Дві тисячі нових робочих місць планують створити на оновленому воловецькому підприємстві (ФОТО)

Дві тисячі нових робочих місць планують створити на оновленому воловецькому підприємстві (ФОТО)
У середу, 24 липня, в.о. голови Закарпатської ОДА Ігор Свищо під час робочої поїздки Воловецьким районом відвідав місцеве підприємство ТОВ «Полімер Техніка», а також побував на будівництві районної...

У середу, 24 липня, в.о. голови Закарпатської ОДА Ігор Свищо під час робочої поїздки Воловецьким районом відвідав місцеве підприємство ТОВ «Полімер Техніка», а також побував на будівництві районної філії Закарпатського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді.

ВІДЕО ДНЯ

Приватне підприємство ТОВ «Полімер Техніка» у Воловці заснували ще у 1996 році, на базі колишнього заводу «Електрон». Тоді на оновленому виробництві працювало більше 700 людей. Однак після економічної кризи 2008 року кількість працівників довелося скоротити. І сьогодні тут залишилося трохи більше 100 працівників, які виготовляють транспортні ролики, автомобільні перемикачі та перемикачі для побутової техніки. Усі деталі, виготовлені на воловецькому заводі, нині експортують до Німеччини.

Наразі тривають переговори стосовно продажу ТОВ «Полімер-Техніка» іншому закарпатському підприємству – ТОВ «Точприлад-Мукачево». Подібний крок допоможе суттєво посилити виробничі потужності та вивести роботу підприємства на якісно новий рівень. Зараз домовленості – на завершальному етапі. Невирішеним залишилося тільки одне питання: чи зможе невеликий Воловецький район забезпечити настільки потужне виробництво кадрами. Тільки за попередніми прогнозами оновленому підприємству знадобиться більше 2 тисяч працівників. Як запевнив під час зустрічі Ігоря Свищо голова місцевої РДА Василь Култан, цю проблему спробують вирішити за допомогою сусідніх районів та областей. За словами керівника району, наразі розглядають можливість підвозу працівників навіть зі Сколівського району Львівської області.

Реклама

- Цю угоду необхідно укласти. Це потрібно, перш за все, Воловеччині. Подібний шанс для невеликого гірського району випадає не кожен день і ним треба скористатися, - зауважив Ігор Свищо. - 2 тисячі нових робочих місць – це хороший поштовх для розвитку регіону. Це додаткові фінансові вливання, збільшення районного бюджету і, відповідно, можливостей. Впевнений, питання кадрів вдасться вирішити і район отримає нового інвестора. Якщо ж у цій справі знадобиться допомога обласного керівництва, то ми не залишимося осторонь.

Відвідав Ігор Свищо і будівництво Воловецької районної філії Закарпатського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді. Роботи в закладі повинні завершити до кінця цього року, а з початку наступного там уже готові приймати перших юних відвідувачів. Як розповів директор центру Олександр Геревич, у філії зможуть одночасно навчатися та відпочивати близько 80 дітей. Для них постійно діятимуть різноманітні гуртки, секції, творчі лабораторії тощо. Влітку ж у центрі організовуватимуть табори для відпочинку школярів.

Реклама

Прес-центр ОДА

Дві тисячі нових робочих місць планують створити на оновленому воловецькому підприємстві (ФОТО) – 01
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно