Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Ігор Свищо із робочим візитом відвідав Міжгірський район

Ігор Свищо із робочим візитом відвідав Міжгірський район
У середу, 24 липня, в.о. голови Закарпатської обласної державної адміністрації Ігор Свищо та голова місцевої райдержадміністрації Василь Щур навідалися на будівництво двох стратегічно важливих для...

У середу, 24 липня, в.о. голови Закарпатської обласної державної адміністрації Ігор Свищо та голова місцевої райдержадміністрації Василь Щур навідалися на будівництво двох стратегічно важливих для району об’єктів.

ВІДЕО ДНЯ

Найперше Ігор Свищо ознайомився із станом будівельних робіт на четвертому корпусі Міжгірської спеціалізованої ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 із поглибленим вивченням окремих предметів. Спроектована школа була ще наприкінці 80-их років минулого століття. Тоді планувалося збудувати 5 корпусів, у яких могли б навчатися більше тисячі учнів. Будівництво, розпочате у 1988 році, було зупинене у 1991-му і згодом періодично відновлювалось. У 2005-му було введено в експлуатацію першу чергу. На той момент школа могла прийняти 400 учнів (за умови, що в одному класі навчатиметься не більше 20 дітей).

Однак на сьогоднішній день цього недостатньо. Школі уже зараз необхідно понад 180 додаткових учнівських місць, а в наступні роки, згідно з прогнозами, кількість учнів щороку збільшуватиметься на 20-30 дітей. Тому цьогоріч Міжгірська ЗОШ №2 увійшла до списку першочергових десяти об’єктів, які фінансуються із державного фонду регіонального розвитку: для завершення будівництва 4-го блоку було виділено більше 3,5 млн. грн. Окрім збільшення місць, введення в експлуатацію школи створить умови для навчання більше двох десятків дітей із особливими потребами.

Реклама

Разом із школою до списку першочергових об’єктів для фінансування із державного фонду регіонального розвитку увійшла і будівля ДНЗ та ФАПу у селі Запереділля. До паводку 2001 року у цьому приміщенні працювала школа. Та після стихійного лиха будівлю було серйозно пошкоджено. У 2006 році Міжгірська селищна рада виготовила проектно-кошторисну документацію на реконструкцію будівлі та відкриття у ній ДНЗ та ФАПу. На початок цього року для завершення всіх необхідних робіт потрібно було 2,1 млн. грн. З державного фонду регіонального розвитку було виділено 1,8 млн. грн.

- Як бачимо, демографічні тенденції на Міжгірщині не можуть не радувати. Дітки народжуються і ми повинні створити всі умови для того, щоб їх було де виховувати та навчати. Обидва проекти – і школи, і дитсадка – стратегічно важливі для цього району, а тому всі роботи необхідно завершити у найкоротші терміни. І обласна, і районна влада зі свого боку роблять все можливе для того, щоб це було так. Перед нами сьогодні стоять і завдання Глави держави щодо розвитку галузі будівництва. А тому, будемо сподіватися, що вже незабаром місцева дітвора матиме новий садочок та ще більшу школу, - зазначив Ігор Свищо.

Реклама

Прес-центр ОДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно