Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Президент Угорщини позбавив вихідця з України угорського паспорту

Президент Угорщини позбавив вихідця з України угорського паспорту

Президент Угорщини позбавив вихідця з України угорського паспорту
Президент Угорщини Янош Адер своїм рішенням позбавив угорця українського походження угорського громадянства. Про це повідомляє угорська інформаційний портал Origo.hu. "Я відкликаю своє рішення...

Президент Угорщини Янош Адер своїм рішенням позбавив угорця українського походження угорського громадянства.

ВІДЕО ДНЯ

Про це повідомляє угорська інформаційний портал Origo.hu.

"Я відкликаю своє рішення про надання громадянства Єні Лацко", - йдеться в тексті президентського рішення, оприлюдненого в офіційному виданні Magyar Kozlony ("Угорська вісник").

Реклама

На запит видань не були повідомлені ніякі деталі про причини рішення, крім офіційного формулювання. "Угорського громадянства може бути позбавлена ​​особа, яка отримала громадянство з порушенням законодавства, зокрема шляхом надання недостовірної інформації, ненадання даних і фактів, що призвели до дезінформації відомства", - наголошується в офіційному листі адміністрації президента Угорщини.

Як відзначає видання, в коментарі, що надало Управління з питань міграції та громадянства Угорщини, "особа може бути позбавлена ​​угорського громадянства, якщо в ході натуралізації (процес надання громадянства - ред.) Мало місце шахрайство".

Реклама

Відповідно до тексту рішення президента Угорщини, чоловік, який був позбавлений громадянства, народився в Ужгороді 18 серпня 1990. Прізвище його матері Терпак Валентина Іванівна. Згадуються також варіанти імені чоловіка - Лацко Євген Вілмошовіч, Лацко Євген.

Згідно з оприлюдненими даними Міністерства юстиції Угорщини, в Україні угорські паспорти отримали за спрощеною системою 8783 особи. Це третій показник активності серед закордонних угорців. На другому місці опинилися угорці Сербії (39383 заяви). Найактивнішими є угорці Румунії - 125 275 осіб. Найменше заяв - 157 - надійшло з Словаччини, де людину, без зволікання, можуть позбавити словацького громадянства, якщо він стає громадянином іншої держави.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно