Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В області масштабно відзначають 1025-річчя Хрещення Русі

В області масштабно відзначають 1025-річчя Хрещення Русі
Про основні заходи, що відбулися та ще відбудуться в області з нагоди святкування річниці Хрещення Київської Русі розповів журналістам начальник відділу національностей та релігій...

Про основні заходи, що відбулися та ще відбудуться в області з нагоди святкування річниці Хрещення Київської Русі розповів журналістам начальник відділу національностей та релігій облдержадміністрації Юрій Гузинець:

ВІДЕО ДНЯ

- На підтримку ініціативи глав християнських конфесій України та відповідно до Указу Президента України у 2013 році в Україні відзначається 1025-річчя Хрещення Київської Русі. У січні цього року під час зустрічі Віктора Януковича з представниками Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій Глава держави заявив, що 1025-а річниця хрещення Русі має бути відзначена в кожному селі, місті, регіоні.

До відзначення цієї події долучилася і Закарпатська область: органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування, духовенство, віруючі усіх християнських конфесій. А це майже 1700 релігійних організацій 22-х християнських конфесій, які діють в області.

Реклама

Так, в області у 2012-2013 навчальному році у навчальних закладах проведено бесіди і тематичні заходи, присвячені хрещенню Київської Русі. Протягом травня відбулися концерти за участі представників різних релігійних конфесій.

28 травня в Ужгороді пройшла науково-практична конференція на тему: «Міжетнічна та міжконфесійна толерантність як чинник консолідації українського суспільства: досвід Закарпаття», а 11 липня в облдержадміністрації – урочисті збори, присвяченні 1025- річниці Хрещення Київської Русі.

Реклама

Наразі в області тривають культурно-мистецькі заходи, присвячені 1025-річниці Хрещення Київської Русі.

Кульмінаційним днем у рамках відзначення річниці хрещення Київської Русі буде 26 липня. Саме у цей день делегація Закарпатської області долучиться до державних заходів у Національному палаці «Україна» (м. Київ), присвячених 1025-річниці хрещення. Цього ж дня о 19 годині в обласному краєзнавчому музеї відбудеться концерт духовної музики за участі Заслуженого академічного Закарпатського народного хору та академічного камерного хору «Кантус», а 28 липня у храмах області – святкові богослужіння до дня Хрещення Київської Русі.

Прес-центр ОДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно