Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Осій знову зібрав туристів зі всієї України

Осій знову зібрав туристів зі всієї України
Стало вже доброю традицією відвідувати наш край з метою проведення різних конкурсів та змагань серед юних туристів (нагадую, що влітку минулого року в урочищі Ставліш проходив Чемпіонат України по...

Стало вже доброю традицією відвідувати наш край з метою проведення різних конкурсів та змагань серед юних туристів (нагадую, що влітку минулого року в урочищі Ставліш проходив Чемпіонат України по спортивному туризму та «Єврокарпати-2012»). Цьогоріч з 22 по 27 липня в с.Осій, на базі Центрального табору туристського активу учнів України проходить ІХ Всеукраїнський зліт юних туристів – краєзнавців.

ВІДЕО ДНЯ

Урочисте відкриття даного заходу відбулося вчора 22 липня після організованого заїзду учасників на територію табору і розбивання бівуаків. Під звуки козацького гімну на святкову лінійку крокувала колона з 17-ти команд юних туристів – краєзнавців з різних куточків України. За порядок проведення урочистостей (як в цілому й самого Зльоту) відповідав комендант табору, заввідділом Тернопільського комунального центру туризму - Михайло Фалінський. З вітальним словом до всіх учасників Зльоту звернувся головний суддя змагань, заввідділом краєзнавства та наукових досліджень УДЦТКУМ з м. Києва –Денис Боднарчук. Саме він ознайомив усіх присутніх зі складом головної суддівської комісії та порядком проведення змагань. А директор Центру дитячої та юнацької творчості Дарницького району м. Києва - Любов Пазюк у своєму виступі висловила захоплення природою Закарпаття та щирістю його жителів і обіцяла, що на ювілейний Х Зліт обов’язково приймуть участь юні туристи з їх закладу.

Приємно зазначити, що в складі головної суддівської комісії є й наші земляки, а саме: заступник директора Іршавської райСЮТур (на Зльоті – начальник дистанції) Олександр Осійський тадиректор Іршавського районного історико – краєзнавчого музею РБДТ (на Зльоті – суддя конкурсної програми) Андрій Світлинець. Не залишились осторонь і наші вихованці, яким випала честь виступати у складі збірної команди Закарпатської області. Це учні Іршавської ЗОШ І-ІІІ ст..№1, вихованці туристсько-краєзнавчих гуртків Іршавської райСЮТур –Ірина Сокач та Олександра Осійська. Інші учасники нашої команди – представники Ужгородського та Берегівського району та обласного центру.

Реклама

На протязі шести днів перебування в таборі всіх учасників Зльоту чекає насичена конкурсна програма. Вже в перший вечір кожна команда приймала участь у конкурсі «Візитка команди». В наступні дні всіх учасників чекають «Творчі майстерні» (у вигляді захисту пошукових і дослідницьких робіт), туристсько – краєзнавчі вікторини, польові експедиційні роботи та конкурс-захист «В традиції краса тисячоліть». Отож, нудьгувати гостям нашого краю не доведеться.

Поспілкувавшись ближче з представниками команд різних областей України , стає зрозуміло, що більшість із них мають на меті не тільки позмагатись, а й оздоровитись, відпочити, знайти нових друзів і обов’язково повернутись в цей чарівний край. Отож, до нових зустрічей і нехай рідна земля допоможе збірній команді Закарпатської області успішно виступити і перемогти у цьому заході!

Реклама

До слова, підведення підсумків змагань, нагородження переможців та урочисте закриття ІХ Всеукраїнського зльоту юних туристів – краєзнавців відбудеться в суботу 27 липня о 10.00.

Іршавська РДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно