Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • НПП "Синевир" візьме участь в етнографічному фестивалі "Колочавське відлуння Тереблянської долини"

НПП "Синевир" візьме участь в етнографічному фестивалі "Колочавське відлуння Тереблянської долини"

НПП "Синевир" візьме участь в етнографічному фестивалі "Колочавське відлуння Тереблянської долини"
Село музеїв запрошує всіх у неділю, 4 серпня на фестиваль закарпатських співанок, етнографічних традицій, опришківської романтики . Щороку, у першу неділю серпня, до одного з найвідоміших сіл...

Село музеїв запрошує всіх у неділю, 4 серпня на фестиваль закарпатських співанок, етнографічних традицій, опришківської романтики .

ВІДЕО ДНЯ

Щороку, у першу неділю серпня, до одного з найвідоміших сіл Закарпаття з’їжджається безліч гостей та туристів. Традиційний етнографічний фестиваль україно - чесько - словацької дружби «Колочавське відлуння Тереблянської долини» 4 серпня 2013 року відбудеться вже у 17-й раз! Ідея керівника музею чеського письменника Івана Ольбрахта Наталії Тумарець організувати у рідному селі видовищне дійство, добре вкоренилася та дала вже хороші результати. І дату проведення вибрали не випадково - 16 серпня 1921 року загинув відомий колочавський опришок, головний герой роману І.Ольбрахта Микола Шугай.

За інформацією організатора свята Колочавської сільської ради, привітати колочавців приїдуть чеські дипломати, обласні та районні керівники, керівництво НПП «Синевир», місцеві організації та підприємці. «Ми вперше запросили на фестиваль ті організації села, які мають успішні українсько-чеські проекти, - розповідає голова села Василь Худинець. - Це співробітництво у різних сферах - культура, історія, економіка, природо - охоронна діяльність. Колочава має із Чеською Республікою багато спільного, і таке поглиблення та розширення співпраці дасть хороші результати для розвитку нашого села».

Реклама

У святі візьмуть участь аматорські колективи села Колочава, міста Семіли (Чеська Республіка) та відомий на Закарпатті гурт «Селиські гудаки». Спеціальний гість фестивалю – народний артист України Павло Дворський.

Початок о 15.00

Реклама

Місце проведення – центр села, Колочавська ЗОШ №1.

НПП "Синевир"

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно