Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Найбрудніша річка України тече на Закарпатті, вона також претендує на перші місця в рейтингу найгірших річок планети (ВІДЕО)

Найбрудніша річка України тече на Закарпатті, вона також претендує на перші місця в рейтингу найгірших річок планети (ВІДЕО)

Найбрудніша річка України тече на Закарпатті, вона також претендує на перші місця в рейтингу найгірших річок планети (ВІДЕО)
«Вікна» знайшли найбруднішу річку країни. Вона тече на Закарпатті. І претендує на перші місця в рейтингу найгірших річок планети. Там дно вкрито півметровим шаром пластикових пляшок. Сміття так...

«Вікна» знайшли найбруднішу річку країни. Вона тече на Закарпатті. І претендує на перші місця в рейтингу найгірших річок планети.

ВІДЕО ДНЯ

Там дно вкрито півметровим шаром пластикових пляшок. Сміття так багато, що по ньому можна перейти з одного берега на інший. Селяни намагаються розібрати завали. Та все намарне. Поки одні розчищають, інші паскудять.

Ще два десятки років тому, з ностальгією згадує сільський голова, водойма була чиста. Ловили рибу та плавали на човнах. Пластик у селі з’явився разом із туристами.

Реклама

Мешканці призвичаїлися до сусідства із пластиком. Нижче за течією випасають худобу, а ще нижче купаються самі.

Щоб не втонути у пластикових горах, селяни вичерпують сміття з річки, сортують, а потім здають. За день вибирають до 500 кілограмів - це приблизно 10 тисяч пляшок. Заробляють на цьому 200-300 гривень.

Реклама

Кілька років тому пластикові бар’єри були через кожні 200 метрів. Половину з них нині розчистили. Та місцеві самі закидають річку пластиком.

Екологи кажуть, Боржаву ще можна врятувати. Однак, чистити річку потрібно негайно. Вступаючи в термореакцію пластик виділяє небезпечні токсини, які щохвилини руйнують екосистему водоймища.

Місцеві скаржаться, у Боржаві майже нема риби. А ще кілька років тому тут водилося 5 червонокнижних видів.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно