Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Розвиток сільських територій – за фермерськими господарствами

Розвиток сільських територій – за фермерськими господарствами

Розвиток сільських територій – за фермерськими господарствами
У середу, 17 липня, заступник голови облдержадміністрації Михайло Попович з робочою поїздкою відвідав Хустський район. Під час візиту посадовець ознайомився з роботу місцевих фермерських...

У середу, 17 липня, заступник голови облдержадміністрації Михайло Попович з робочою поїздкою відвідав Хустський район.

ВІДЕО ДНЯ

Під час візиту посадовець ознайомився з роботу місцевих фермерських господарств. «Селиська сироварня» - відоме своєю продукцією далеко за межами області підприємство, сьогодні – один із прикладів взаємовигідної роботи із сільським населенням. Основна діяльність сироварні – переробка молока та виготовлення молочних продуктів. За добу тут переробляють близько 1,5 тонн молока. Його сюди звозить місцеве населення як із Нижнього Селища, так і з навколишніх сіл.

Зараз, у літню пору, селяни отримують 3 грн. 20 коп. за літр молока. - Приймаємо молоко вранці і ввечері, - розповідає власник підприємства Петро Пригара. – Контролюємо якість, охолоджуємо та пускаємо на переробку. З самого Нижнього Селища більше половини власників худоби привозять молоко до нас. З навколишніх сіл маємо постачальників, та й з інших районів теж часто цікавляться і здають молоко саме у нас. Ще один постачальник молока на сироварню – фермерське господарство «Микулець» - яке теж цього дня проінспектував заступник керівника краю. На сьогоднішній день господарство займається молочним скотарством та м’ясопереробкою. Щорічно тут виробляють 450-480 тонн молока, яке постачають, зокрема, і на «Селиську сироварню».

Реклама

На підприємстві працює сучасний забійно-санітарний пункт, передбачено також і виготовлення ковбасних виробів та реалізацію через власну торгову точку. У 2012 році за «Програмою розвитку та підтримки тваринництва і птахівництва в області на 2010-2015 роки» фермерському господарству виділено майже 144 тисячі гривень за приріст поголів’я корів та 23 тисячі за поповнення основного стада.

- Розвиток подібних підприємств – це, відповідно, і розвиток села. В першу чергу, місцеві мешканці мають де реалізувати продукцію: молоко, м’ясо. Також – це нові робочі місця – фермерські господарства розвиваються, розширюючи і штат працівників. Таким чином у нас області реалізовуються завдання Глави держави щодо створення належних умов для розвитку сільських населених пунктів, - зазначив Михайло Попович.

Реклама

Побував посадовець і на підприємстві «Іза-БАТЕ», де цілий рік вирощують овочі. Сьогодні посівна територія, на якій ростуть огірки та помідори – 6 гектарів. У планах – розширити площу до 12 гектарів. На теплично-овочевому комбінаті впроваджують нові технології поливу, вирощування, що дозволяє значно спростити сам процес вирощування овочів та суттєво заощадити на енергоресурсах. 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно