Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

За утримання худоби держава виплачує гроші власникам

За утримання худоби держава виплачує гроші власникам
Про цю та інші програми підтримки розвитку сільських територій розповів заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Юрій Лесьо: – На виконання соціальних ініціатив Президента...

Про цю та інші програми підтримки розвитку сільських територій розповів заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Юрій Лесьо:

ВІДЕО ДНЯ

– На виконання соціальних ініціатив Президента України щодо розвитку сільських територій та з метою забезпечення позитивних тенденцій розвитку агропромислового комплексу області у 2013 році, департаментом агропромислового розвитку облдержадміністрації розроблено ряд програм.

Зокрема, за Програмою підтримки тваринництва, селянам виплачується дотація за утримання молодняку великої рогатої худоби, який народився в їх господарствах, та збереження тварин до певного віку. Так,

Реклама

250 гривень за кожну особину отримує господар за молодняк віком від 3 до 6 місяців, 500 гривень – за тварин віком від 6 до 9 місяців, 750 гривень - віком від 9 до 12 місяців, 1000 гривень – віком від 12 до 15 місяців. Власники тварин можуть подавати документи на отримання дотації у сільські, селищні, міські ради щомісячно.

Підставою для внесення відомостей про наявність у фізичної особи поголів'я молодняку є запис у погосподарській книзі, що ведеться сільською, селищною чи міською радою. Або ж, у разі, коли органами місцевої влади погосподарський облік не ведеться, - видана ними довідка про підтвердження наявності у зазначених в реєстрі фізичних осіб молодняку великої рогатої худоби, який народився в їх господарствах. За наявності цих документів, кошти за молодняк перераховуються на банківський рахунок особи-власника тварин.

Реклама

З державного бюджету на підтримку тваринництва за перше півріччя поточного року отримано майже 6,7 млн. грн. Також до Мінагрополітики України вже подано інформацію для нарахування дотацій на підтримку тваринництва у сумі 5890,37 тис. грн.

Разом з тим, на 2013 рік передбачена підтримка розвитку села і з обласного бюджету в сумі 2,733 млн. грн.

Зокрема, по Програмі розвитку та підтримки тваринництва і птахівництва в області на 2010-2015 роки планується виділити 800 тис. грн., по Програмі розвитку та підтримки галузі рослинництва на 2012 – 2015 роки - 800 тис. грн., по Програмі підтримки підприємств агропромислового комплексу на 2009-2013 роки (підтримка сільгосптоваровиробників у частині відшкодування відсоткової ставки за залученими у комерційних банках кредитами) – 800 тис. грн., по Програмі охорони і підвищення родючості ґрунтів на 2005-2015 роки - 333 тис. грн.

Реклама

Прес-центр ОДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно