Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На порядку денному - стан розвитку природного об’єкта Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО «Букові праліси Карпат»

На порядку денному - стан розвитку природного об’єкта Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО «Букові праліси Карпат»

На порядку денному - стан розвитку природного об’єкта Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО «Букові праліси Карпат»
У вівторок, 16 липня, під керівництвом голови комісії Михайла Цірика відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань екології та використання природних ресурсів. Участь у засіданні також...

У вівторок, 16 липня, під керівництвом голови комісії Михайла Цірика відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань екології та використання природних ресурсів. Участь у засіданні також взяли заступник голови обласної адміністрації Михайло Попович та перший заступник голови обласної ради Володимир Закурений.

ВІДЕО ДНЯ

Головне питання порядку денного - стан виконання доручення Президента України щодо забезпечення сталого розвитку української частини українсько-словацько-німецького природного об’єкта Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО „Букові праліси Карпат та давні ліси Німеччини”.

Учасники засідання, зокрема, обговорили питання щодо можливості відновлення залізничного сполучення між містами Київ та Рахів. Це було б можливим, за умови продовження курсування потяга Київ-Івано-Франківськ до Рахова.

Реклама

Також актуальною наразі є розробка плану заходів щодо забезпечення розвитку і благоустрою гірських населених пунктів Закарпатської області у зоні української частини букових пралісів Карпат, який передбачає розвиток туристично-рекреаційного потенціалу області.

- На території Закарпаття є унікальний природний об’єкт, розвиток якого прокладе шлях і до розвитку навколишніх населених пунктів. Дозволить ефективно вирішувати соціально-економічні проблеми гірських сіл, що зумовлюють завдання Президента України, - відзначив Михайло Попович.

Реклама

Ужанським НПП подано у Департамент заповідної справи Мінприроди України пропозиції до Плану заходів, а також пропозиції на фінансування в рамках українсько-німецького проекту „Посилення системи природоохоронних територій України”.

Карпатським біосферним заповідником, Рахівською райдержадміністрацією та органами місцевого самоврядування нещодавно підписаний Меморандум про співпрацю в збереженні і сталому використанні природних комплексів Карпатського біосферного заповідника. Ключовим питанням Меморандуму є врегулювання питань, пов’язаних з розробкою та погодженням Проекту землеустрою щодо організації і встановлення меж території Карпатського біосферного заповідника.

Також учасники засідання обговорили питання збирання, складування та утилізації побутових відходів на прилеглій території, забезпечення фінансування будівництва міжнародного навчально-дослідного центру з вивчення букових пралісів та сталого розвитку Карпат на базі Карпатського біосферного заповідника.

Реклама

Довідково. Букові пра́ліси Карпат - транснаціональний серійний природний об'єкт, що складається з десяти окремих масивів, які розташовані вздовж осі завдовжки 185 км. Простягається від Рахівських гір та Чорногірського хребта в Україні на захід Полонинським хребтом до гір Буковські Врхи (Bukovské vrchy) та Вигорлат (Vihorlatské vrchy) у Словаччині. Українсько-словацький об'єкт «Букові праліси Карпат» займає площу 77971,6 га, з яких 29278,9 га складають заповідне ядро, а 48692,7 га — буферну зону. Понад 70 відсотків території об'єкта розташовані в Україні.

Прес-центр ОДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно