Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Закарпатським бухгалтерам обіцяють спростити роботу

Закарпатським бухгалтерам обіцяють спростити роботу
Сьогодні, 16 липня, в Україні відзначають День бухгалтера. Напередодні в Ужгородському прес-клубі відбулося засідання, головною темою якого стало щорічне відзначення професійного свята. Йшлося про...

Сьогодні, 16 липня, в Україні відзначають День бухгалтера. Напередодні в Ужгородському прес-клубі відбулося засідання, головною темою якого стало щорічне відзначення професійного свята. Йшлося про новації для бухгалтерів, роль бухгалтерської служби у наповненні доходів бюджету країни про особливості роботи у сучасних українських реаліях.

ВІДЕО ДНЯ

«Професія бухгалтера найбільш відповідальна і ризикована у нашому суспільстві, - зауважила Марта Волощук, Голова Ради Територіального відділення Асоціації платників податків України в Закарпатській області. – Потрібно орієнтуватися у податковому законодавстві, складати правильно фінансову звітність і виконувати чимало різних професійних завдань». Марта Волощук привітала із святом усіх бухгалтерів, а особливо відповідальних, тих хто виборов почесне звання у рейтингу підприємств - сумлінних платників податків, – нагородила від імені Асоціації.

Юлія Кілару, Голова ЗТВ ВПГО «Спілка аудиторів України», Уповноважений представник Аудиторської палати України у Закарпатській області нагадала, що професія бухгалтера дуже древня. Раніше користувалися тільки рахівницями, а зараз, коли всі операції замінив комп’ютер, все одно без фахівця не обійтися. «Комп’ютер сам без голови нічого не зробить, яка б не була розумна бухгалтерська програма, - зауважила Юлія Кілару. – До того ж законодавство постійно змінюється, необхідно брати участь у семінарах, навчаннях, конференціях, які часто організовує ЗТВ ВПГО «Спілка аудиторів України». За словами Юлії Кілару, необхідно ще чимало змін для покращення роботи як підприємців, так і бухгалетрів, зокрема зменшення відсотку по ПДВ, об’єднання подвійного бухгалтерського обліку тощо. «Дійсно наша професія - нелегка, але дуже відповідальна і поважна. Посада головного бухгалтера є не просто правою рукою керівника. Таку роботу може виконувати тільки людина, яка любить нашу роботу», - додала Юлія Кілару.

Реклама

2013 рік був для закарпатських бухгалтерів (для ПАТ, страхових компаній, банків та всіх, хто забажав) знаковим: вони вперше подавали звітність за міжнародними стандартами.

Бухгалтери та аудитори постійно вдосконалюються, проходять сетрифікацію та навчання.

Реклама

Віталій Кричко, заступник начальника головного управління Міністерства доходів і зборів у Закарпатській області привітав бухгалтерів із професійним святом та повідомив, що закарпатська податкова служба, згідно із статистикою, співпрацює із понад 8500 бухгалтерів.

Також В. Кричко розповів про ряд новацій, які упроваджуватимуться найближчі 5 років у співпраці податківців та бізнесу. Зокрема, про систему податкового компромісу. Наразі українські фахівці активно вивчають аналогічний досвід Грузії. «Платники податків у найближчі роки відчують позитиви від упровадження стратегії зі спрощення адміністрування податків і зборів. У результаті, для бізнесу і бухгалтерів буде серйозно спрощено і полегшено роботу». За словами Віталія Кричка, податкова запровадила ряд додаткових сервісів, зокрема, цифровий підпис для здачі елетронних звітів. «Ми перетворюємося з фіскального органу у сервісну службу, - зазначив податківець, - наші дії спрямовані на те, щоб бути партнерами з платниками податків».

Катерина Ненько, регіональний представник газети «Все про бухгалтерський облік» зауважила: «Хороший бухгалтер – це як гвинтик у великому пароплаві, від якого залежить рух усього підприємства. Бажаю усіх бухгалтерам бути щасливими, не робити помилок ні в роботі, ні у житті. Сподіваюся, наша газета у цьому допоможе».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно