Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Прокуратура Ужгорода не дозволить міській раді передавати у заставу нерухомість УжНУ

Прокуратура Ужгорода не дозволить міській раді передавати у заставу нерухомість УжНУ

Прокуратура Ужгорода не дозволить міській раді передавати у заставу нерухомість УжНУ
Прокуратура міста Ужгорода встановила, що рішення Ужгородської міської ради щодо передачу в заставу майна, яке належить Ужгородському національному університету, є незаконним та підлягає...

Прокуратура міста Ужгорода встановила, що рішення Ужгородської міської ради щодо передачу в заставу майна, яке належить Ужгородському національному університету, є незаконним та підлягає скасуванню.

ВІДЕО ДНЯ

Це з’ясувалося під час перевірки, яку в Ужгородській міській раді, провела прокуратура. Відтак, з метою захисту інтересів держави та територіальної громади Ужгорода, прокуратура міста звернулася до господарського суду Закарпатської області з позовом про скасування рішення міської ради від 18 червня 2013, яким надано дозвіл передачі майна територіальної громади в заставу.

«Прокурорською перевіркою встановлено, що рішенням Ужгородської міської ради №950 від 18.06.2013 р. ДВНЗ «УжНУ», задля отримання короткострокових кредитів та позик, надано згоду на передачу в заставу об’єктів комунальної власності за такими адресами в Ужгороді: вул. Мукачівська, 23 (СПЦ «Ювентус»), вул. Замкові Сходи, 4 (будівля адміністративно-господарської частини), вул. Капітульна, 18 (будівля кафедри прикладної фізики), вул. Капітульна, 11 (будівля гаражів та видавництва)» - поінформував прокурор міста Ужгорода Іван Штефанюк.

Реклама

«Вказане рішення міської ради є незаконним та підлягає скасуванню насамперед тому, що статтею 63 Закону України «Про вищу освіту» передбачено, що майно вищих навчальних закладів державної та комунальної форм власності не може бути предметом застави»- пояснив прокурор. Разом з тим, об’єкти за адресами вул. Мукачівська, 23 (СПЦ «Ювентус») та вул. Капітульна, 11 (будівля гаражів та видавництва) належать Ужгородській міській раді на підставі рішення Закарпатської обласної ради від 23.12.2013 р., однак право власності на об’єкт не зареєстровано. Таким чином, Ужгородська міська рада не має правомочності розпоряджатися цими приміщеннями».

Крім того, відповідно до Рішення Ужгородської міської ради від 23.03.1999 «Про передачу будівель у постійне безоплатне користування», будівля по вул. Карпітульній, 18 (кафедра прикладної фізики), в користування ДВНЗ «УжНУ» не передавалась.

Реклама

Довідка: ч.2. ст. 63 Закону України «Про вищу освіту» - Майно, що знаходиться у державній і комунальній власності і передане в оперативне управління вищим навчальним закладам державної і комунальної форм власності, не підлягає вилученню або передачі будь-яким підприємствам, установам і організаціям, крім випадків, передбаченихзаконодавством.

Майно вищих навчальних закладів державної та комунальної форм власності, що забезпечує їх статутну діяльність, не може бути предметом застави.

Прес-служба прокуратури міста Ужгорода

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно