Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • З початку року в роботі ПАТ "Закарпатгаз" виявлено понад 270 грубих порушень

З початку року в роботі ПАТ "Закарпатгаз" виявлено понад 270 грубих порушень

З початку року в роботі ПАТ "Закарпатгаз" виявлено понад 270 грубих порушень
Під головуванням першого заступника голови Закарпатської облдержадміністрації Ігоря Свищо відбулось чергове планове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних...

Під головуванням першого заступника голови Закарпатської облдержадміністрації Ігоря Свищо відбулось чергове планове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

ВІДЕО ДНЯ

Серед інших розглядалося й питання «Про заходи безпеки газопостачання населення області». Як зазначив у своїй доповіді начальник державної інспекції нагляду в промисловості та за об’єктами підвищеної небезпеки територіального управління Держгірпромнагляду у Закарпатській області Віталій Ляхович, фахівцями служби регулярно здійснюються перевірки ПАТ «Закарпатгаз», МПП «Новатор», ТОВ «Білад ЛТД», причетних до постачання краян голубим паливом, житлово-експлуатаційних організацій області а також підприємств, які обслуговують димові та вентиляційні канали житлових помешкань на предмет дотримання ними нормативно-правових актів промислової безпеки та охорони праці.

Так, з початку року в роботі, зокрема, ПАТ «Закарпатгаз» виявлено понад 270 грубих порушень, найбільш характерними були недотримання графіків планово-технічного обслуговування систем газопостачання житлових будинків та комунально-побутових об’єктів, комплексного приладного обстеження підземних газопроводів; відсутність достатнього контролю за одоризацією газу у газових мережах; невжиття працівниками товариства заходів з відключення самовільно встановлених або встановлених з порушеннями газових приладів тощо. Більше того, на підприємстві відсутній системний підхід до вирішення вказаних та багатьох інших проблем. Аж ніяк не сприяє виправленню ситуації й недостатній рівень підготовки інженерно-технічних працівників і робітників технічних служб. Подібне становище призвело до того, що протягом першого півріччя на території області сталося шість аварій, пов’язаних з використанням газу в побуті, внаслідок яких сім осіб були травмовані (дві аварії трапилися під час використання зрідженого газу).

Реклама

Серйозне занепокоєння наглядовців викликає також стан обслуговування димових і вентиляційних каналів, існуюча система постачання населення області зрідженим газом.

Наслідком широкого обговорення внесеного на порядок денний питання, в якому активну участь взяв заступник голови комісії – начальник теруправління Держгірпромнагляду у Закарпатській області Михайло САВАРИН, стало прийняття цілого ряду конкретних рішень, спрямованих на підвищення безпеки газопостачання населення області. Так, райдержадміністрації, міськвиконкоми, ПАТ «Закарпатгаз» повинні забезпечити проведення спеціалізованими організаціями у повному обсязі планово-технічного обслуговування систем газопостачання комунально-побутових об’єктів, багатоквартирних та індивідуальних житлових будинків згідно графіків, робіт з перевірки димових та вентиляційних каналів, значно посилити контроль за їх виконанням; у разі виявлення самовільно встановлених, або встановлених з порушенням, у т.ч. індивідуальних газобалонних установок, негайно вживати відповідних заходів реагування; забезпечити здійснення контролю щодо недопущення самовільного втручання мешканців у інженерні мережі тощо. Прийнято також рішення заслухати звіт керівників ПАТ «Закарпатгаз» з обговорюваного питання під час наступного засідання комісії.

Реклама

Територіальне управління Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України в Закарпатській області

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно