Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Прокуратура Ужгорода змусила відшкодувати заборгованість по заробітній платі на комунальних підприємствах

Прокуратура Ужгорода змусила відшкодувати заборгованість по заробітній платі на комунальних підприємствах

Прокуратура Ужгорода змусила відшкодувати заборгованість по заробітній платі на комунальних підприємствах
У червні прокуратурою міста Ужгорода завершено два кримінальні провадження за фактом невиплати заробітної плати працівникам комунальних підприємств обласного центру. Завершено розслідування...

У червні прокуратурою міста Ужгорода завершено два кримінальні провадження за фактом невиплати заробітної плати працівникам комунальних підприємств обласного центру.

ВІДЕО ДНЯ

Завершено розслідування кримінального провадження за підозрою колишнього директора КП «Уж-енергія» у безпідставній невиплаті заробітної плати працівникам згаданого підприємства. Під час досудового розслідування, старший слідчий прокуратури Ужгорода Іван Деяк встановив, що всупереч ч.1 ст. 115 КЗпП України та Закону України «Про оплату праці», керівник КП «Уж-енергія», за наявності реальної можливості провести оплату праці, умисно, з жовтня по грудень 2012 р. безпідставно не виплачував зарплату 84 працівникам, на суму понад 500 тис. грн. У ході досудового слідства матеріальну шкоду погашено у повному обсязі.

Аналогічне порушення законодавства про оплату праці здійснив колишній в.о. директора комунального підприємства «Уж-світло», який умисно з січня по лютий 2013 року не виплатив зарплату працівникам на загальну суму майже 35 тис. грн. Прокурорською перевіркою встановлено, що керівник спрямовував кошти підприємства на господарські потреби, не виплачуючи при цьому нараховану заробітну плату. У ході слідства відшкодовано понад 3 тис. грн.

Реклама

Крім того, повідомив старший слідчий прокуратури Ужгорода Іван Деяк, надіслано до суду кримінальне провадження відносно колишнього заступника директора КП «Міськсвітло», за підозрою у зловживанні службовим становищем та службового підроблення. Встановлено, що колишній заступник директора КП «Міськсвітло», зловживаючи службовим становищем, з корисливих мотивів протягом 2011 року здійснював оформлення фіктивних актів приймання виконання будівельних робіт. Тобто, керівник КП вносив до актів завідомо недостовірні відомості про зайві витрати на придбання паливо-мастильних матеріалів, на загальну суму понад 103 тис. грн., які у подальшому підписував, скріплював печаткою підприємства та подавав на реєстрацію до управління державного казначейства в Ужгороді, для зарахування коштів на банківські рахунки підприємства. Внаслідок таких дій заступника директора КП «Міськсвітло», з місцевого бюджету було безпідставно перераховано кошти на суму 103 тис. грн. Прокуратура міста Ужгорода, в межах кримінального провадження, заявила до обвинуваченого, в інтересах держави позов на суму 103 тис. грн.

Зазначені кримінальні провадження перебувають на розгляді в Ужгородському міськрайонному суді. Про результати їх розгляду громадськість буде поінформовано.

Реклама

Прес-служба прокуратури міста Ужгорода

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно