Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Під час Студреспубліки студенти обрали собі нового мера

Під час Студреспубліки студенти обрали собі нового мера
Новим студентським мером стала Ольга Гатнер - студентка інституту іноземної філології УжНУ. Впродовж року Ольга, разом з 10 новообраними членами «магістрату», допомагатимуть формувати молодіжну...

Новим студентським мером стала Ольга Гатнер - студентка інституту іноземної філології УжНУ. Впродовж року Ольга, разом з 10 новообраними членами «магістрату», допомагатимуть формувати молодіжну політику Ужгорода та краю загалом.

ВІДЕО ДНЯ

Вибори студентського мера і магістрату – традиційна складова чотириденного студентського фестивалю «Студреспубліка». Цьогоріч захід відбувся вже вп’яте і зібрав разом понад 450 учасників. Молодь жила в наметовому містечку з власними законами, розпорядком дня і навіть паспортами, без яких на територію фестивалю зась.

Крім відпочинку і засмаги, учасники заходу мали можливість ще й навчитися новому та реалізувати себе, адже тут проходили різноманітні тренінги, субфестивалі, конкурси і дебати на різні теми. Крім того, молодь мала можливість отримати досвід в політиці, адже в останній день фестивалю відбулися вибори студентського мера та магістрату.

Реклама

Щоб «прийти до влади», кандидати представляли власну програму дій, агітували, пройшли через публічні дебати, давали передвиборчі обіцянки. Все, як в реальному житті.

За годину до виборів кандидати пройшли через публічні дебати.

Реклама

Ольга Гатнер запевнила електорат, що впродовж всього року організовуватиме для республіканців чимало розважальних заходів, щоб студенти не переставали підтримувати дружні стосунки. Крім того, дівчина пообіцяла зробити сам фестиваль «якіснішим» - вирішити питання з душовими кабінками та біо-туалетами, покращити якість харчування.

Організатори сподіваються, що таке несерйозне на перший погляд моделювання в подальшому матиме серйозні наслідки і висловили надію, що з молодих політиків студентства в подальшому виросте політична еліта області і навіть країни.

Цьогорічними експертами дебатів виступили поважні гості фестивалю: нардеп від УДАРу Валерій Пацкан та лідер всеукраїнської «Студреспубліки» Павло Вікнянський.

Реклама

Валерій Пацкан попросив кандидатам серйозніше ставитись до обіцянок, які вони дають і порадив організаторам запровадити нововведення, згідно з яким мер студентства ніс би певну відповідальність за популізм: «Будьте обережними з обіцянками, починаючи з такого раннього етапу політичної кар’єри. Ваші програми дій повинні мати під собою підґрунтя, адже ви даєте слово, що виконаєте їх. Потрібно відходити від практики, яка нині існує в нашій державі – практики популізму. А новообраний мер студентства повинен багато зробити не тільки на самій «Студреспубліці», а і в «міжвиборчий» період», - висловив свою думку нардеп.

Тож, мера обрано і понад 450 студентів закарпатських ВУЗів їдуть додому. Студентську республіку офіційно закрито, але ж студентське літо продовжується.

Під час Студреспубліки студенти обрали собі нового мера – 01
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно