Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Мешканка Великого Раковця отримала Орден Святої Ольги

Мешканка Великого Раковця отримала Орден Святої Ольги
Мати-героїня, мати-вихователька дитячого будинку сімейного типу з Іршавщини Марія Когут, окрім п’ятьох рідних дітей, виховує ще дев’ятеро прийомних дітей. Мешканка Великого Раковця розповіла: хоча...

Мати-героїня, мати-вихователька дитячого будинку сімейного типу з Іршавщини Марія Когут, окрім п’ятьох рідних дітей, виховує ще дев’ятеро прийомних дітей.

ВІДЕО ДНЯ

Мешканка Великого Раковця розповіла: хоча будинок сімейного типу з чоловіком вдалося офіційно зареєструвати у 2005 році, з обездоленими дітьми їх зв’язала доля раніше, ще у 2002 році.

- Тоді ми створили благодійну організацію. Під нашою опікою було 25 діток. Зараз у нас під одним дахом мешкає 14 дітей. Найменші йдуть восени до 6-го класу, ті що старші – вступають до ліцею. Цьогоріч маємо і чотирьох студентів вишів. Тож сьогодні хочу подякувати всім, хто помагав у нашій справі протягом усіх цих років – це і відповідні служби у нашому районі, близькі люди, - розповіла Марія Когут.

Реклама

Сьогодні, 11 липня, мама-героїня з Іршавщини отримала почесну державну відзнаку – Орден княгині Ольги ІІІ ступеня. Голова обласної адміністрації Олександр Ледида під час урочистого вручення державної нагороди відзначив:

- Такі люди як Марія Когут заслуговують на особливу увагу з боку держави. Вона, пожертвувавши багато чим з особистого, опікується дітьми, які залишилися без батьківського піклування. Кожна дитина у нашій державі заслуговує на власну сім’ю – і наше спільне завдання створювати всі необхідні умови для сімейного виховання. На цьому неодноразово наголошував і Президент України Віктор Янукович. Тож ми зі свого боку, підтримуватимемо та допомагатимемо людям, які взяли у свою сім’ю обездолену дитину.

Реклама

Прес-центр ОДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно