Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Доходи від оренди об’єктів комунальної власності в області за два останні роки зросли вдвічі

Доходи від оренди об’єктів комунальної власності в області за два останні роки зросли вдвічі

Доходи від оренди об’єктів комунальної власності в області за два останні роки зросли вдвічі
У середу, 10 липня, під час брифінгу з журналістами поспілкувався начальник управління з питань майна комунальної власності Віктор Лущак. Як інформує прес-центр Закарпатської ОДА, 164 об’єкти...

У середу, 10 липня, під час брифінгу з журналістами поспілкувався начальник управління з питань майна комунальної власності Віктор Лущак.

ВІДЕО ДНЯ

Як інформує прес-центр Закарпатської ОДА, 164 об’єкти наразі перебувають в обласній комунальній власності (357 559,9 м²). З них - 27 закладів освіти, 34 медзаклади, 14 закладів культури, заклади соцзахисту, пожежні частини, об’єкти спортивної інфраструктури тощо.

- Ця власність може і повинна стати ключовим ресурсом розвитку відповідної території. Адже, до прикладу, у розвинутих європейських країнах прибутки від комунального майна становлять від чверті до половини прибутків місцевих бюджетів.

Реклама

Управління з питань майна - єдине управління адміністрації яке забезпечує надходження до обласного бюджету:

- До 2011 року річні надходження від оренди планувались на рівні 650-700 тисяч гривень. Приблизно такими ж були і фактичні надходження. У 2011 році при плані 650 тисяч, надходження становили 742 тисячі. Вже минулоріч ця цифра досягла 1,3 мільйона. Цьогоріч за рахунок оренди надходження вже перевищили 800 тисяч гривень, - розповів Віктор Лущак.

Реклама

Об’єкти комунальної власності також почали ремонтувати. Так, у 2011 році на ремонти і реконструкцію було витрачено 500 тисяч гривень, у 2012 – більше 800 тисяч, цьогоріч заплановано залучити понад 2,5 мільйони гривень. Зараз ремонтні роботи проводяться, зокрема, в аеропорту, спорткомплексі «Юність»:

- На території спорткомплексу будуть зведені ще 2 спортмайданчики, один з них з трибунами. Адже, спортшколи з тенісу та волейболу повинні мати сучасну базу для тренування – таке завдання поставив голова облдержадміністрації Олександр Ледида. У 5-ти адмінодиницях краю повинні підготувати основу для майданчиків для волейболу та баскетболу. Фінальні ж змагання з цих видів спорту відбуватимуться в обласному центрі. Також станція та платформа «Турист» найближчим часом будуть передані СДЮШОР з футболу, що впевнений, дозволить покращити тренувальну базу школи.

На запитання журналістів стосовно оренди столової, що знаходиться в будівлі адміністрації, начальник управління з питань комунального майна зазначив:

Реклама

- До недавнього часу це приміщення здавалося в оренду за 300 гривень в місяць. Ми заключили новий договір і надходження до бюджету від цієї оренди зросли до понад восьми тисяч гривень за місяць.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно