Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатські родини цьогоріч менше всиновлюють дітей ніж зазвичай (ФОТО)

Закарпатські родини цьогоріч менше всиновлюють дітей ніж зазвичай (ФОТО)

Закарпатські родини цьогоріч менше всиновлюють дітей ніж зазвичай (ФОТО)
Вчора, 8 липня, відсвяткували День родини. Разом із Закарпатським обласним центром соціальної служби для сім'ї, дітей та молоді ми побували у готелі «Гостинний дім», де і відпочивають діти, а їх...

Вчора, 8 липня, відсвяткували День родини. Разом із Закарпатським обласним центром соціальної служби для сім'ї, дітей та молоді ми побували у готелі «Гостинний дім», де і відпочивають діти, а їх батьки, цим часом, обмінюються досвідом та вчаться новим методам виховання всиновлених ними дітей.

ВІДЕО ДНЯ

«Розвиток мережі прийомних сімей дитячих будинків сімейного типу – це один із пріоритетних напрямків роботи центру соціальних служб дітей та молоді. Оскільки, ми повинні підтримувати державну політику, в нас захищенні права дитини на її виховання в родині. Держава підтримує такі форми сімейного виховання, як фінансово, так і соціальними супроводом (за батьками закріпленні спеціалісти, які допомагають розібратися у питаннях виховання та благополуччя в родині). Кожні 2 роки проводиться навчання з метою запобігання емоційного вигоряння батьків», - розповіла провідний спеціаліст відділу забезпечення соціальної роботи методичного Закарпатського обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Квітослава Демидчук.

Цього літа вже відбулося 3 зміни літнього табору для прийомних дітей, участь взяли 24 батьків-вихователів та 46 прийомних батьків з усіх куточків області. Зараз, у цій зміні, навчаються близько 18 батьків та 30 дітей (двом з яких по 1,5 років). 4-а зміна відведена для етнічних угорців.

Реклама

Квітослава інформує: «У літньому таборі за 3 зміни відпочивали та навчались більше як 70 батьків та 60 дітей. Ця форма (батьки навчаються, а діти тут же відпочивають) діє вже впродовж 3-х років. До цього, ми навчали батьків окремо і вони переживали за своїх дітей, які були не поряд».

Службовець додала, що порівнюючи з попереднім роком, на Закарпатті поменшало охочих взяти на себе відповідальність прийняти дитину у родину. Так само і на загальноукраїнському рівні. Та це й не так просто, каже, потрібно пройти навчання, також відповідний дозвіл на виховання. Довга процедура, за яку мало хто береться.

Реклама

За статистикою, саме Мукачівський та Виноградівський райони – мають найбільше сімей прийомного типу (у кожному з цих районів у сім'ях виховується більше, як 50 дітей-сиріт).

Взагалі, по області станом на 30 червня функціонує 62 прийомні сім'ї та 36 дитячих будинків сімейного типу. Тобто, 114 дітей виховується у прийомних сім'ях і 246 у дитячих будинках сімейного типу.

Анастасія Ножка

Реклама
Закарпатські родини цьогоріч менше всиновлюють дітей ніж зазвичай (ФОТО) – 01
Закарпатські родини цьогоріч менше всиновлюють дітей ніж зазвичай (ФОТО) – 02
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно