Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • З початку вступної кампанії заяви до УжНУ подало вже 4500 абітурієнтів

З початку вступної кампанії заяви до УжНУ подало вже 4500 абітурієнтів

З початку вступної кампанії заяви до УжНУ подало вже 4500 абітурієнтів
За тиждень, відколи стартувала вступна кампанія у виші України, заяви до Ужгородського національного університету подали вже близько 4500 абітурієнтів. Наразі це представники усіх районів Закарпаття,...

За тиждень, відколи стартувала вступна кампанія у виші України, заяви до Ужгородського національного університету подали вже близько 4500 абітурієнтів. Наразі це представники усіх районів Закарпаття, а також кількох сусідніх регіонів.

ВІДЕО ДНЯ

У тому числі, заяву на вступ подав і мешканець Ужгорода, що став одним з найуспішніших випускників України, отримавши найвищі результати зовнішнього тестування.

Системою «електронний вступ» для подання заяв скористалися близько 800 осіб.

Реклама

До Природничо-гуманітарного коледжу УжНУ подано вже 250 заяв. Нагадаємо, на денну форму навчання до коледжу можуть вступати випускники 9 класу загальноосвітньої школи для здобуття вищої освіти за такими спеціальностями: «правознавство», «фінанси і кредит», «оціночна діяльність», «бухгалтерський облік», «розробка програмного забезпечення», «будівництво та експлуатація будівель і споруд», «землевпорядкування», «туристичне обслуговування».

В університеті під час першого тижня прийому заяв найбільшим попитом користувалися спеціальності медичного спрямування («лікувальна справа», «стоматологія»), а також «правознавство», «біологія», «туризм», «англійська мова і література».

Реклама

Відповідно до правил прийому, абітурієнти можуть подати заяви на 3 напрями підготовки або спеціальності у межах університету. При чому подання заяви на денну і заочну форму навчання за одним напрямом (спеціальністю) вважається однією спробою. Більшість абітурієнтів в основному скористалися всіма спробами.

Проаналізувавши конкурсну ситуацію вступних кампаній попередніх років, а також врахувавши пропозиції деканатів, керівництво УжНУ суттєво зменшило оплату за навчання – у середньому на 15-20 %. Йдеться як про природничі спеціальності, так і про ті, котрі в останні роки традиційно викликають найбільший попит серед абітурієнтів. Так, до прикладу, на усіх напрямах та спеціальностях факультету економіки оплату зменшено на 18 %. Навчання за напрямом «міжнародне право» коштуватиме на 20 % дешевше, «фізика» та «прикладна фізика» — на 20 %. Вартість навчання на факультеті міжнародних відносин76, міжнародного бізнесу та менеджменту зменшено до 25 %. А на факультеті інформаційних технологій за всіма напрямами підготовки суму оплати зменшено на 30-35 %!

Приймальна комісія Ужгородського національного університету працює щодня, крім неділі. Документи приймають у головному корпусі УжНУ. З більш детальною інформацією про напрями та спеціальності, за якими проводиться прийом, про обсяги державного замовлення та про вартість навчання можна ознайомитися на сайті університету у розділі «Абітурієнту».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно