Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На семінарі в обласній раді обговорили екологічну складову регіональної стратегії

На семінарі в обласній раді обговорили екологічну складову регіональної стратегії

На семінарі в обласній раді обговорили екологічну складову регіональної стратегії
Для Закарпаття, яке належить до гірських регіонів, котрі зберігають важливу природну і культурну спадщину та підтримують найважливіші екосистеми питання сталого, збалансованого розвитку висуваються...

Для Закарпаття, яке належить до гірських регіонів, котрі зберігають важливу природну і культурну спадщину та підтримують найважливіші екосистеми питання сталого, збалансованого розвитку висуваються нині чи не на перший план соціально-економічної політики місцевих і регіональних влад.

ВІДЕО ДНЯ

Тому інтеграція екологічної складової при формуванні регіональних стратегій, програм та планів має вкрай важливе значення. Про це інформує прес-служба Закарпатської обласної раді.

В п’ятницю в обласній раді з цієї тематики відбувся семінар, організований Національною екологічною радою України та громадськими організаціями області.

Реклама

Учасників семінару голова Національної екологічної ради Тарас Тимочко поінформував про підсумки міжнародної конференції «Цілі збалансованого розвитку для України» , а заступник голови Закарпатскої обласної ради Андрій Сербайло розповів про екологічну складову регіональної стратегії, рішень і цільових програм. Зокрема він підкреслив, затверджена у 2006 році «Регіональна стратегія розвитку Закарпатської області до 2015 року» стала стрижневою основою теперішніх і майбутніх галузевих програм і дій. В частині покращення якості навколишнього середовища та забезпечення екологічної безпеки в цій стратегії присвячено окремий розділ.

На її основі розроблено і прийнято більше 10 програм, спрямованих на вирішення екологічних проблем. Так, наша обласна рада однією перших в Україні прийняла регіональну Програму щодо запобігання забруднення навколишнього середовища стічними водами і обмеження їх шкідливого впливу на довкілля. Окремі програми спрямовані на розвиток природно-заповідної справи та екологічної мережі, відтворення лососевих видів риб басейну р. Тиса, будівництво розплідників і ферм для розведення диких звірів та птахів з метою їх розселення в природному середовищі, розвиток природно-заповідної справи та екологічної мережі в Закарпатській області на 2006-2020 роки тощо. Щороку приймається Програма реалізації природоохоронних заходів. На жаль, їх фінансування бажає бути кращим.

Реклама

Екологічна складова завжди присутня також у програмах транскордонного та міжрегіонального співробітництва нашої області. Обласна рада всіляко підтримує проекти екологічної тематики, які подаються та реалізуються в рамках програм Європейського Союзу та інших міжнародних фондів. При цьому вона опирається на широку громадськість, прагне об’єднати зусилля органів місцевого самоврядування, державних і громадських інституцій, в тому числі церкви.

З обговорених на семінарі питань було прийнято відповідні рекомендації.

На семінарі в обласній раді обговорили екологічну складову регіональної стратегії – 01
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно