Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Табачник вважає посилення вивчення української мови угорцями зайвим

Табачник вважає посилення вивчення української мови угорцями зайвим

Табачник вважає посилення вивчення української мови угорцями зайвим
Міністр освіти і науки Дмитро Табачник повідомив, що в його відомстві вважають недоцільним посилення вивчення української мови в угорських школах Закарпаття. Про це він повідомив під час години...

Міністр освіти і науки Дмитро Табачник повідомив, що в його відомстві вважають недоцільним посилення вивчення української мови в угорських школах Закарпаття. Про це він повідомив під час години запитань до уряду в Парламенті.

ВІДЕО ДНЯ

Народний депутат від Партії регіонів, представник угорської громади Іштван Гайдош повідомив Табачнику, що угорці регіону відчувають нестачу у вивчення державної української мови. А тому звернулися до міністерства з проханням одну годину в школах, відведену на вивчення другої іноземної мови, передати для вивчення української.

«Угорці Закарпаття просять покращити вивчення української мови в школах регіону, де навчання ведеться угорською мовою, за рахунок однієї години, який виділяється на другу іноземну мову», — сказав Гайдош.

Реклама

На цю пропозицію Табачник відреагував негативно і вважає посилення вивчення української мови угорцями зайвим. «Ваша пропозиція неправильна. Від багатомовності виграє кожна освічена людина. Ми забезпечуємо всі школи підручниками угорською мовою. Збіднювати дітей, відбираючи у них урок вивчення другої іноземної мови на користь української, буде дискримінаційно. Позиція міністерства — всі школи повинні виконувати держстандарти », — заявив Табачник.

Нагадаємо, з нового навчального року в школах України буде введено обов'язкове вивчення другої іноземної мови, і за повідомленнями ЗМІ, міністерство змушує школи вибирати такою мовою російську. У той же час на Закарпатті відчувається проблема слабкого вивчення угорської громадою української мови.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно