Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Академік Ігор Юхновський став почесним доктором Ужгородського національного університету

Академік Ігор Юхновський став почесним доктором Ужгородського національного університету

Академік Ігор Юхновський став почесним доктором Ужгородського національного університету
Моральним і науковим авторитетом України назвав ректор УжНУ, доктор технічних наук, професор Федір Ващук Ігоря Юхновського – українського фізика-теоретика, народного депутата України кількох...

Моральним і науковим авторитетом України назвав ректор УжНУ, доктор технічних наук, професор Федір Ващук Ігоря Юхновського – українського фізика-теоретика, народного депутата України кількох скликань, доктора фізико-математичних наук, професора, академіка НАН України. Сьогодні, 4 липня, Ігор Рафаїлович Юхновський отримав звання доктор Honoris Causa Ужгородського національного університету (почесного доктора УжНУ).

ВІДЕО ДНЯ

Ректор УжНУ запевнив гостя, що назавжди запам’ятає і пишатиметься знайомством з ним, адже цінує його вклад у розвиток науки та у здобуття Україною незалежності. Натомість видатний український вчений подарував ректору 3 томи власних праць, до яких окрім фізики та політики входить й економічний блок, адже певний час І. Юхновський очолював аналітико-консультативну раду при прем’єр-міністрі України.

Виступаючи перед членами Вченої ради УжНУ (після лекції для студентів фізичного факультету), професор Ігор Юхновський наголосив на важливості рідної мови не тільки для національного самоусвідомлення, а й для професійної самореалізації кожної людини. На думку вченого, глибинне розуміння суті навчальних дисциплін приходить до людини саме її рідною мовою. Також почесний доктор УжНУ закликав кожного присвячувати особистий час безкоштовній роботі задля загально мети – зміцнення державності і розвитку своєї країни.

Реклама

Український фізик-теоретик приїхав до УжНУ не вперше. Ігор Юхновський почесний гість у стінах фізичного факультету. У час відкриття структурного підрозділу він посприяв кадровому наповненню, а також подальшим науковим здобуткам викладачів УжНУ, адже під головуванням Ігоря Рафаїловича у Львові захистили свої роботи понад 40 фізиків.

Декан фізичного факультету, доктор фізико-математичних наук, професор Володимир Лазур зазначив, що для факультету велика честь приймати науковця такого рівня. Адже його заслуга полягає у розвитку кращих традицій української науки, І. Юхновський, без сумніву, належить до когорти Володимира Вернадського й Михайла Грушевського.

Реклама

У особистій розмові з ректором УжНУ І. Юхновський позитивно відгукнувся про ряд новацій, запроваджених у вузі. Зокрема, оцінив як мудрий крок зменшення плати за навчання на факультетах природничого спрямування та побажав університетові успіхів у залученні тих студентів, які наразі розпорошені поміж численними філіями вишів.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно