Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Роботи з реконструкції приміщень під тренінговий центр для лікарів – на завершальному етапі

Роботи з реконструкції приміщень під тренінговий центр для лікарів – на завершальному етапі

Роботи з реконструкції приміщень під тренінговий центр для лікарів – на завершальному етапі
У середу, 3 липня, під головуванням заступника керівника краю Івана Качура відбулося засідання робочої групи «Реформа гуманітарної сфери» обласного комітету з економічних реформ. На порядку –...

У середу, 3 липня, під головуванням заступника керівника краю Івана Качура відбулося засідання робочої групи «Реформа гуманітарної сфери» обласного комітету з економічних реформ. На порядку – питання діяльності екстреної медичної допомоги краю.

ВІДЕО ДНЯ

Про поточну ситуацію з цього питання доповіли начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Роман Шніцер та директор Закарпатського територіального центру екстреної медичної допомоги Фома Білинець. Основну увагу присутні акцентували на необхідності розширення мережі підрозділів екстреної медичної допомоги, особливо в сільській місцевості. У найближчий час спеціалісти управління охорони здоров’я повинні, визначити потребу у створенні додаткових станцій (підстанцій) та надати пропозиції щодо перспектив реалізації цих заходів.

Крім того, на засіданні обговорено питання матеріально-технічного оснащення підрозділів екстреної медичної допомоги та їх кадрове забезпечення. Зокрема, на заключному етапі перебуває процес реконструкції приміщень під тренінговий центр для усіх працівників служби – лікарів, диспетчерів, водіїв, які теж повинні володіти елементарними навичками надання дошпитальної медичної допомоги. На особливому контролі - процес налагодження зв’язку між центральною диспетчерською та структурними підрозділами Центру.

Реклама

Додатково учасники засідання обговорили перспективи покращення інфраструктури Центральної диспетчерської, функціонування системи тривоги та співпрацю з правоохоронними органами щодо захисту членів бригади у разі виникнення неординарних ситуацій. Крім того, учасники засідання прийняли рішення звернутися до Громадської ради при облдержадміністрації з пропозицією долучитися до роботи, пов’язаної з впровадженням системи ЕМД в області. Декілька проблемних питань буде порушено і перед профільним Міністерством. Зокрема, учасники засідання звернуться до центрального органу виконавчої влади щодо зміни засад роботи диспетчера у питанні можливості надання ним консультації пацієнту. Наразі відповідним наказом МОЗу функції диспетчера вузько обмежені, хоча європейський досвід вказує на позитивні відгуки такої практики.

Прес-центр ОДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно