Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

НПП «Синевир» співпрацюватиме з чеським парком «Крконоші»

НПП «Синевир» співпрацюватиме з чеським парком «Крконоші»
Гори Крконоші розташовані вздовж північно-західного кордону Чехії та Польщі. Найбільша вершина – гора Сніжка (1602м). У 1963 році ці гори оголосили Народним парком, адже тут зустрічається багато...

Гори Крконоші розташовані вздовж північно-західного кордону Чехії та Польщі. Найбільша вершина – гора Сніжка (1602м). У 1963 році ці гори оголосили Народним парком, адже тут зустрічається багато рідкісних видів рослин та тварин. «Крконоші» має багато спільного із Національним природним парком «Синевир». Давно співпрацює із Чехією село Колочава, яке у 30-х роках ХХ ст. облюбував чеський письменник Іван Ольбрахт. У серпні 2012 року під час українсько-чеського фестивалю була підписана угода між Колочавською сільською радою та рідним містом Івана Ольбрахта Семіли про взаємну співпрацю у різних сферах. В рамках цієї угоди, на початку червня 2013 року голова села Колочава Василь Худинець організував поїздку до Чехії. У складі делегації також поїхали директор НПП «Синевир» Микола Дербак та директор музею Івана Ольбрахта у Колочаві Наталія Тумарець.

ВІДЕО ДНЯ

Делегація побувала у кількох містах Чехії. Зокрема, відвідали ресторан «Колочава» у місті Брно, музей Івана Ольбрахта у місті Семіл. Побували також у місті Шумперк та його околицях. Тут директор НПП «Синевир» Микола Дербак ознайомився із особливостями ведення розсадників у Чехії, способами посадки лісу та діяльністю мисливських господарств на околицях міста.

Директор НПП «Синевир» Микола Дербак та директор Народного парку «Крконоші» Ян Гржебачка обмінялися досвідом та обговорили подальшу співпрацю двох природоохоронних структур. Незабаром планується приїзд керівників чеського Народного парку до НПП «Синевир».

Реклама

«Найбільше вразило у Чехії ставлення населення до навколишнього середовища, – розповідає директор НПП «Синевир» Микола Дербак. – Всюди чистота, організований збір сміття, кругом вивіски про штраф за засмічення середовища. Сподіваємося, що чехи і нам допоможуть впоратися із прибиранням та утилізацією твердих побутових відходів».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно