Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Метеорологи запевняють, що більшість населення Закарпаття захищена від паводків

Метеорологи запевняють, що більшість населення Закарпаття захищена від паводків

Метеорологи запевняють, що більшість населення Закарпаття захищена від паводків
Сьогодні відбувся брифінг начальника Закарпатського обласного центру з гідрометеорології Василя Манівчука. За повідомленням прес-центру Закарпатської ОДА, мережа Закарпатського центру...

Сьогодні відбувся брифінг начальника Закарпатського обласного центру з гідрометеорології Василя Манівчука.

ВІДЕО ДНЯ

За повідомленням прес-центру Закарпатської ОДА, мережа Закарпатського центру гідрометеорології одна з найбільших в Україні і нараховує 9 метеорологічних станцій (3 спеціалізовані), 49 гідрологічних та 7 метеорологічних постів, лабораторію спостережень за забрудненнями атмосферного повітря та 2 пункти спостережень.

- Всі спостереження проводяться цілодобово. У процесі моніторингу бере участь понад 200 осіб. Та охопити всю територію пунктами спостереження – неможливо. Тому ми зверталися і звертаємося до органів місцевого самоврядування, щоб, у разі надзвичайних погодних явищ, надсилали нам на електронну скриньку всю інформацію. Щоб спеціалісти могли оцінити ситуацію і, у разі необхідності, виїхати на місце. На жаль, мало хто реагує на це прохання. А від цього страждають, у першу чергу, самі закарпатці, - відзначив Василь Манівчук.

Реклама

Електронна скринька, на яку можна повідомляти про надзвичайні гідрометеорологічні явища: [email protected]

Як розповів Василь Манівчук, середина літа спекотною на Закарпатті не буде. Тільки з 5-го по 10 липня буде температура повітря підвищиться. Опісля температура більше 26-28 градусів не підійматиметься.

Реклама

- Вночі навіть буде досить прохолодно – 5-10 градусів вище нуля. Спостерігатимуться опади, можливі град та грози, сильні пориви вітру. Кращу погоду, можливо, варто чекати тільки у серпні, - розповів начальник обласного гідрометеоцентру.

Незважаючи на опади, синоптики паводків у найближчий час не передбачають. Можливі тільки локальні підвищення рівнів води:

- Високі паводки на річках краю – наразі це не актуально. Якщо буде виникати надзвичайна ситуація - ми будемо інформувати додатково. Більшість населених пунктів Закарпаття захищені від великої води. Проте під час значних опадів похвилюватися примушують річки Латориця, Уж, Боржава, Стара. Місячна норма опадів для області у середньому – 60 мм (влітку). Спостерігаються, звичайно, й випадки, коли місячна норма випадає за добу, - резюмував Василь Манівчук.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно