Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Нові зустрічі в Чинадіївському замку "Сент-Міклош"

Нові зустрічі в Чинадіївському замку "Сент-Міклош"
Ось і закінчився відпочинок учнів загальноосвітніх шкіл у літньому таборі. Безліч конкурсів, екскурсій, зустрічей з цікавими людьми відкрили для школярів багато непізнаного і небаченого. І...

Ось і закінчився відпочинок учнів загальноосвітніх шкіл у літньому таборі. Безліч конкурсів, екскурсій, зустрічей з цікавими людьми відкрили для школярів багато непізнаного і небаченого. І виявляється, це непізнане й небачене не десь там далеко, де ти ще ніколи не був, а тут, на відстані витягнутої руки. І не треба до нових світів їхати далеко, вони поруч. Вкотре переконуємося: скільки разів наші учні не відвідують Чинадіївський замок «Сент-Міклош», з кожним разом відкривають для себе щось нове. Тому вчитель і вихователь початкових класів О.М. Мущинка організувала цю екскурсію в замок. До неї разом зі своїми вихованцями приєдналися Беран Т.С., Турянчик М.Й., Власова Л.В. Адже як би ми не знали історію цієї споруди та її внутрішнє наповнення, кожне відвідування приносить масу нових знань і вражень.

ВІДЕО ДНЯ

Незвичність ландшафту і архітектурної форми відразу переносить у світ небуденності. Справжні бойові гармати, старовинні речі, портрети середньовічних володарів замку, високохудожні писанки Тетяни Бартош і чудові картини сучасних закарпатських художників у поєднанні з живим словом невтомного Йосипа Бартоша створюють новий міф Чинадієва. І вже далеко за його межами селище знають передусім завдяки замку «Сент-Міклош».

Учні з непідробною цікавістю розглядають вітрини неоліту, обережно, із захватом всідаються за лицарський стіл в стилізованій кельтській залі. Та найбільший спалах емоцій настає тоді, коли потаємним ходом вервечка дітей пробирається до протилежного крила фортеці. Тут нас уже чекають нові враження від виставки модерних картин і цікава «замкова» історія кохання.

Реклама

Та найцікавіше відбувається в цьому мистецькому осередку, коли на зустрічі приїжджають відомі письменники. Тепер нашими гостем був Олександр Гаврош, якого запросила Попович М.М. Він уперше представляв нову книгу «Чорне вино любові», головними героями якої є Ілона Зріні та Ференц Ракоці ІІ. Багато цікавого про шлях цієї книжки до читача розповіла нам директор ужгородського поліграфічного центру «Ліра» Олена Кухарська, а також художниця Тетяна Бартош, яка чудовими ілюстраціями вдихнула душу в це нове видання.

Відділ освіти Мукачівської РДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно