Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • ФК "Говерла" повертається в еліту українського футболу завдяки "Кривбасу"

ФК "Говерла" повертається в еліту українського футболу завдяки "Кривбасу"

ФК "Говерла" повертається в еліту українського футболу завдяки "Кривбасу"
Ужгородська "Говерла" отримала право "на життя" у Прем'єр-лізі. Це стало можливим завдяки "Кривбасу" для якого чемпіонат України закінчився, так і не почавшись. Криворіжці через скрутне фінансове...

Ужгородська "Говерла" отримала право "на життя" у Прем'єр-лізі. Це стало можливим завдяки "Кривбасу" для якого чемпіонат України закінчився, так і не почавшись.

ВІДЕО ДНЯ

Криворіжці через скрутне фінансове становище не отримали атестат на участь у наступному сезоні. Відтак "Говерла", вилетівши з Прем'єр-ліги за спортивним принципом, повертається в еліту українського футболу завдяки "Кривбасу".

Щоправда, до ужгородського клубу теж є питання. На сьогоднішній день команда має заборгованості по зарплаті, тому Атестаційний комітет поки не видав "Говерлі" ліцензію на наступний сезон.

Реклама

Однак віце-президент ужгородців Олександр Шуфрич запевняє, що до 14 червня борги будуть погашені. Саме до цього дня "Говерла" повинна пройти ліцензування на участь в УПЛ.

Що стосується регламенту, за яким "Говерла" повинна замінити "Кривбас", то тут не все чітко.

Реклама

У пункті 8.2 статті 5 Регламенту Прем'єр-ліги на сезон 2012/13 вказано: "якщо команду учасника Прем'єр-ліги виключено зі змагань і вона посіла у підсумковій турнірній таблиці місце вище передостаннього, тоді в ПЛ залишається учасник, основна команда якого посіла передостаннє місце у турнірній таблиці".

Але ж "Кривбас" з Прем'єр-ліги ніхто не виключав. Клуб дограв чемпіонат.

Звісно, "Кривбас" в новому сезоні буде виключений з УПЛ, оскільки не пройшов атестацію. Ось тут і постає питання: хто повинен замінити криворіжців? "Говерла"? А можливо третя команда Першої ліги (ФК "Олександрія")? Футбольні чиновники дали шанс Ужгороду, посилаючись на регламент, який я вам процитував.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно