Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатські письменники та митці заснували журнал "Карпатський світ"

Закарпатські письменники та митці заснували журнал "Карпатський світ"

Закарпатські письменники та митці заснували журнал "Карпатський світ"
Під часу другого пленарного засідання XIV сесії обласної ради депутати підтримали депутатський запит свого колеги Михайла Кічковського щодо вивчення можливості фінансування літературно-мистецького...

Під часу другого пленарного засідання XIV сесії обласної ради депутати підтримали депутатський запит свого колеги Михайла Кічковського щодо вивчення можливості фінансування літературно-мистецького журналу «Карпатський світ». Видання заснували обласні спілки письменників та художників.

ВІДЕО ДНЯ

«Закарпатська організація Національної спілки письменників України та Закарпатська організація національної спілки художників України є найчисленнішими творчими об’єднаннями в нашій державі і за останні роки потужно заявили про себе на загальнодержавному рівні. Крім того в області діє ряд інших творчих організацій. Проте й досі, на відміну від інших областей, вони не мають свого видання.

Нещодавно ці організації заснували літературно-мистецький журнал «Карпатський світ», метою якого є популяризація творчого набутку письменників, художників, композиторів та майстрів народної творчості, публікація творів молодих авторів, літературних та історико-краєзнавчих досліджень духовної спадщини нашого краю. Передбачається щоквартальний його випуск тиражем 1 тис. примірників.

Реклама

Однак самотужки ці обласні творчі об’єднання не в змозі видавати таке видання, на випуск одного номера якого лише поліграфічні витрати складають більше 35 тис. грн. У обласну програму підтримки періодичних видань воно також не вписується.

Враховуючи важливість випуску такого видання для розвитку літератури та мистецтва Закарпаття, духовного виховання молоді, було б доцільно матеріально підтримувати випуск цього журналу», – йдеться в запиті Михайла Кічковського.

Реклама

Запит направлено на розгляд до обласної державної адміністрації.

Прес-служба облради

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно