Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Закарпатті проживає славна сім’я чемпіонів зі силового жонглювання гирями

На Закарпатті проживає славна сім’я чемпіонів зі силового жонглювання гирями

На Закарпатті проживає славна сім’я чемпіонів зі силового жонглювання гирями
Силове жонглювання гирями на Закарпатті веде свій відлік із 1997 року. А вже через п’ять років у 2002-му на І чемпіонаті світу з жонглювання у Москві виноградівські школярки, яким тоді було по 14-15...

Силове жонглювання гирями на Закарпатті веде свій відлік із 1997 року. А вже через п’ять років у 2002-му на І чемпіонаті світу з жонглювання у Москві виноградівські школярки, яким тоді було по 14-15 років, виграли все «золото» чемпіонату. Російські тренери були шоковані: «Почему проиграли детям?!» А через рік у 2003 р. був зареєстрований районний клуб силових видів спорту.

ВІДЕО ДНЯ

За десять років існування спортклубу виросло кілька десятків чемпіонів і призерів міжнародних змагань самого високого рівня. Додала слави закарпатському спорту сім’я Орябко. Батько Володимир Васильович з двох чемпіонатів світу серед ветеранів повернувся із золотими медалями. Пішли стопами батька і сини Руслан та Роман. У 2007 році вони стали призерами першості України серед дітей. Зараз хлопці є студентами Виноградівського державного коледжу МДУ. Роман Орябко навчається в групі ОР-11 за спеціальністю «Обслуговування та ремонт обладнання підприємств текстильної та легкої промисловості», а його брат Руслан є студентом групи БМ-31 і здобуває спеціальність «Будівництво, монтаж і експлуатація ліній електропередачі».

У травні цього року Роман Орябко став чемпіоном спринтерського чемпіонату світу та Євразії в номінації «Швидкісне жонглювання гирями» у м. Керч (АР Крим) серед юнаків. А у вересні 2013-го майстрів жонглювання чекає нове випробування – чемпіонат світу з довільних вправ гирьового спорту в м. Шіофок (Угорщина). Зараз важко уявити собі Виноградів без жонглювання. Хай багато чого нема, але жонглювання – як промінь світла у темному царстві. І нехай цьому роду не буде переводу.

Реклама

Володимир Стрілецький, "Новини Виноградівщини"

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно