Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Виноградові гостро постала проблема торгівлі на вузькоколійці

У Виноградові гостро постала проблема торгівлі на вузькоколійці

У Виноградові гостро постала проблема торгівлі на вузькоколійці
У Виноградові вже неодноразово порушувалась проблема стихійної торгівлі на вузькоколійці. Над цими питаннями ламає голови й керівництво «Укрзалізниці». Минулого четверга до Виноградова приїхала група...

У Виноградові вже неодноразово порушувалась проблема стихійної торгівлі на вузькоколійці. Над цими питаннями ламає голови й керівництво «Укрзалізниці». Минулого четверга до Виноградова приїхала група співробітників транспортної міліції. До кожного, хто розклав свій товар просто на землі, впритул до рельсів, вони підходили і попереджали: «Торгувати на коліях не можна. Це небезпечно і неприпустимо». Більшість погоджувалися, деякі встрявали у суперечку.

ВІДЕО ДНЯ

Своє бачення проблеми розказав підполковник міліції, заступник начальника лінійного відділу міліції станції Чоп Ігор Сливар:

– Що робити, аби люди, які торгують на вузькоколійці, своїми діями не створювали загрозу небезпеки руху поїздів? Це питання порушує «Укрзалізниця». Як можна вплинути на цих людей? Як вирішити цю ситуацію? Мої пропозиції: вийти з цією проблемою на сесію міської ради й винести питання про облаштування додаткових місць для торгівлі. Люди ж кажуть: «А де нам торгувати, якщо не тут?». Ми розуміємо, що роблять вони так не на зло «Укрзалізниці». Мабуть, усе-таки бракує місць для торгівлі. Але ж як можна торгувати на рельсах? Це ж зона підвищеної небезпеки!

Реклама

А проблема й справді не надумана. Уявіть собі, як почувається машиніст, проїжджаючи повз цей стихійний ринок? Тут і до біди недалеко. Не дай, Боже, потрапить хтось під колеса потяга. Може, комусь раптово стане зле, чи запаморочиться в голові від сонця, чи хтось знепритомніє. Впаде людина на колії. Тоді неминуче станеться трагедія і хто відповідатиме за це?

Але проблема, на жаль, тягнеться роками. Якщо раніше вона не поставала так гостро, то наразі питання ставиться принципово. Воно навіть виносилося на розгляд наради управління міліції «Львівської залізниці». Питання болюче, воно потребує вирішення. Торгівлі на коліях не повинно бути. Сьогодні ми, до прикладу, приїхали і провели роз’яснювальну роботу з людьми з метою попередження стихійної торгівлі на вузькоколійці. Розуміємо і їх (роботи немає, виживати якось треба), терпляче вислуховуємо нарікання, мовляв, де ж нам торгувати? Але, наскільки мені відомо, ніде в Україні такої проблеми немає. Ніде люди не торгують просто-таки на коліях. Отож, нам доведеться продовжувати вести цю роботу. Але вирішувати цю проблему дійсно потрібно спільними зусиллями. І місцева влада, на наше переконання, не має стояти осторонь.

Реклама

Ганна Кобаль, овини Виноградівщини"

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно