Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Ужгородські школярі завітали у гості до прикордонників

Ужгородські школярі завітали у гості до прикордонників
28 травня прикордонна служба України відзначала професійне свято. З цієї нагоди і в переддень Міжнародного дня захисту дітей,Чопський прикордонний загін організував для школярів незвичну...

28 травня прикордонна служба України відзначала професійне свято. З цієї нагоди і в переддень Міжнародного дня захисту дітей,Чопський прикордонний загін організував для школярів незвичну екскурсію.

ВІДЕО ДНЯ

В гості до захисників державних рубежів завітали третьокласники однієї зі шкіл обласного центру. Відтак на базі відділу прикордонної служби «Ужгород»учнів ознайомили з експозицією Музею бойової слави,показали їмавто- і мототехніку, зброю, спецзасоби ітепловізори,які використовуються в охороні державного кордону.

Крім того, дітям продемонстрували показові виступи службових собак. Прикордонники змоделювали ситуацію наближену до реальної. Тут були і справжні набої до вогнепальної зброї, і наркотичні речовини, і порушники державного кордону. Чотирилапі вартові не підвели – заборонені засоби виявлено, порушників затримано. А чітке виконання собаками команд за жестами інструктора зірвало оплески школярів.

Реклама

На завершення екскурсії прикордонники пригостили дітей солодощами.

Але робота з підростаючим поколінням не вичерпується лише екскурсіями і охоплює як зовсім маленьких громадян, так і юнаків.

Реклама

Для малечі проводяться конкурси дитячого малюнка на прикордонну тематику. В своїх творах діти,переважно, відображають саме те, з чим у кожного з них асоціюється прикордонник -зелений кашкет,чотирилапий вірний друг,прикордонний знак. І що дуже приємно вартовим кордону, останнім часом дітлахи «модернізують» зміст своїх творів, зображаючи новітню автомобільну техніку, оптичні засоби, порядок перетину кордону тощо.

Увага приділяється і підліткам. Нещодавно відбулись змагання серед клубів «Юних друзів прикордонників», які функціонують у всіх населених пунктах, де дислокуються прикордонні підрозділи. Учні вправлялися в одяганні протигазу, розбиранні-збиранні АК-74 та споряджанні магазину до нього, метанні навчальної гранати, запаленні вогнища. У програмі змагань були ще «Вправа на перекладині», «Вивчення слідів», «Вправа на пам'ять».

Також, представники підрозділів досить часто беруть участь в уроках мужності, а заняття з допризовної підготовки юнаків періодичнопроводяться безпосередньо на базі підрозділів охорони кордону.

Реклама

Прес-служба Чопського прикордонного загону

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно