Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Відомий закарпатський письменник, байкар, гуморист та поет-пісняр відзначив своє 70-річчя

Відомий закарпатський письменник, байкар, гуморист та поет-пісняр відзначив своє 70-річчя

Відомий закарпатський письменник, байкар, гуморист та поет-пісняр відзначив своє 70-річчя
У Закарпатському обласному театрі ляльок «Бавка» письменник, байкар, гуморист, поет-пісняр, лауреат премій імені Л. Глібова та імені Ф. Потушняка Юрій Шип відсвяткував своє 70 –річчя з дня...

У Закарпатському обласному театрі ляльок «Бавка» письменник, байкар, гуморист, поет-пісняр, лауреат премій імені Л. Глібова та імені Ф. Потушняка Юрій Шип відсвяткував своє 70 –річчя з дня народження.

ВІДЕО ДНЯ

Крім великої родини, письменників і поетів, привітати знаного ювіляра прийшли представники обласної та міської влади, депутати, науковці та артисти.

У своїх вітаннях вони розповідали про творчий шлях письменника, його здобутки, успіхи і невдачі та бажали йому творчої наснаги, подальших успіхів у щоденних справах, сміливих планах і сподіваннях.

Реклама

Здебільшого зазначали, що Юрій Шип народився 3 травня 1943 року в с. Мокра Перечинського району в гарній селянській родині і зумів від отчого порога дійти до зрілого майстра прози, публіцистики, поезії. Бо до всіх чеснот Бог подарував йому ТАЛАНТ…

Він – автор книжок “Бита карта”, “Феркові фіглі”, “Веснярики”, “Скибка духовного хліба”, “Заспіваймо з Гайдуком”, “Новти пана Керецмана”, “Попенкова пісня”, “Од Мокрого до Сасова”, “Поки сонце не зійшло” та ін. Усі його твори пронизані палкою любов‘ю до свого народу та рідної Срібної Землі.

Реклама

Голова Закарпатської організації Спілки письменників України Василь Густі розповідав про колегу з теплотою і повагою, бажав йому многих творчих літ життя.

Заступник голови облради Андрій Сербайло у своєму вітанні зазначив, що Юрій Шип належить до числа тих митців другої половини ХХ століття, чия творчість і активна життєва позиція значною мірою вплинули на розвиток і високий авторитет сучасного українського письменства. Його твори запам’ятовуються легко. Їх читають прості люди і посміхаються. А це найвища віддяка письменнику. «Думаю, найкращі книги ювіляра – ще попереду», – наголосив Андрій Андрійович і відповідно до розпорядження голови облради Івана Балоги за вагомий внесок у розвиток літератури, активну громадську, просвітницьку діяльність та з нагоди 70-річчя від дня народження вручив йому Почесну грамоту обласної ради.

Інші промовці зичили йому міцного здоров»я, здійснення всіх планів і задумів.

Реклама

А Закарпатський народний хор, академічна капела «Кантус», народні артисти України Марія Зубанич, Петро Матій та інші залюбки дарували всім присутнім щемливі пісні. Звісно, на слова Юрія Шипа.

Прес-служба облради

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно