Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Приховані 320 блоків сигарет у тайнику в іномарці не врятували іноземця від адмінвідповідальності

Приховані 320 блоків сигарет у тайнику в іномарці не врятували іноземця від адмінвідповідальності

Приховані 320 блоків сигарет у тайнику в іномарці не врятували іноземця від адмінвідповідальності
Вчора інспектори пункту пропуску «Тиса» Чопської митниці Міндоходів України запобігли незаконному вивезенню 6 ящиків тютюнових виробів, які громадянин Сербії хотів вивезти з України у спеціально...

Вчора інспектори пункту пропуску «Тиса» Чопської митниці Міндоходів України запобігли незаконному вивезенню 6 ящиків тютюнових виробів, які громадянин Сербії хотів вивезти з України у спеціально виготовленому тайнику свого автомобіля.

ВІДЕО ДНЯ

Обравши п’яту годину ранку, аби швидко перетнути українсько-угорський кордон, 60-річний іноземець у зоні митного контролю обрав для перевірки свого легковика «Hyundai» спрощений режим контролю – «зелений коридор». Проте митник з посадовою особою підрозділу з охорони державного кордону вирішили провести спільний поглиблений огляд даного транспортного засобу, перенаправивши його у «червоний коридор».

Результати не забарилися. У боксі поглибленого огляду виявлено приховані від митного контролю та не заявлені при усному опитуванні 2000 пачок сигарет марки «CHESTERFIELD Red» та 1200 пачок марки «CHESTERFIELD Blue», вітчизняного виробництва. Сигарети були заздалегідь приховані у днищі автомобіля, де знаходився спеціально виготовлений тайник (розміром 146х140см), отвір до якого закривала металева пластина розміром 79х34см. Доступ до прихованих 3200 пачок цигарок стало можливим після демонтажу другого ряду сидінь автомобіля та зняття килимового покриття, під яким виявлено у днищі тайник, прикріплений шурупами.

Реклама

Приховані сигарети сербський водій визнав своєю власністю. Пояснив інспекторам, що виготовив сховище власноручно, аби переміщувати в ньому приховані сигарети для подальшої їх реалізації за кордоном. За словами чоловіка, у такий спосіб він намагався покращити матеріальне становище своєї сім’ї.

За статтею 483 ч.1 Митного кодексу України відносно громадянина Сербії складено протокол про порушення митних правил. Відтак, 3200 пачок сигарет, вартістю майже 36 тисяч гривень, та легковик, в якому переміщувався прихований від митного контролю товар, вилучено до рішення суду.

Реклама

Зазначимо, що такі протиправні дії тягнуть за собою застосування штрафних санкцій в розмірі не менше 100 відсотків від вартості прихованих товарів та їх обов’язкову конфіскацію разом з автомобілем.

Прес-служба Чопської митниці

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно