Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Обласна влада контролюватиме якість виконання ремонтних робіт на дорогах краю

Обласна влада контролюватиме якість виконання ремонтних робіт на дорогах краю

Обласна влада контролюватиме якість виконання ремонтних робіт на дорогах краю
У середу, 22 травня, перший заступник голови Закарпатської облдержадміністрації Ігор Свищо поспілкувався з журналістами під час брифінгу. Як повідомив Ігор Свищо, цього року з держбюджету на...

У середу, 22 травня, перший заступник голови Закарпатської облдержадміністрації Ігор Свищо поспілкувався з журналістами під час брифінгу.

ВІДЕО ДНЯ

Як повідомив Ігор Свищо, цього року з держбюджету на поточний ремонт і експлуатаційне утримання мережі доріг загального користування державного та місцевого значення передбачено 65,5 млн. грн. та 7,9 мільйонів з обласного. З початку року уже освоєно майже 28 мільйонів. На дороги та вулиці комунального значення виділено 63,9 млн. грн. субвенції із державного бюджету. Це дозволить здійснити ремонт на 934 дорожніх об’єктах, що знаходяться у комунальній власності, на балансі сільських, селищних та міських рад.

За словами першого заступника керівника краю, щоб покращити ситуацію у галузі дорожнього господарства, необхідний цілий комплекс заходів. Більшість із них стосуються змін у вітчизняному законодавстві:

Реклама

- Нам необхідно зосереджувати більше коштів на обласному рівні і не розпорошувати їх по районах, як це відбувається зараз. Через формульні розрахунки, якими нині визначаються обсяги субвенцій для тих чи інших населених пунктів, ми не можемо використати наявні гроші ефективно та в повному обсязі. І виникає парадоксальна ситуація: гроші є, однак використати їх усі не завжди виходить. Щоб таких ситуацій не виникало, необхідні зміни в законодавстві. Обласна адміністрація уже звернулася до центральних органів виконавчої влади із відповідним проханням. Тепер чекаємо на їхнє рішення.

Окрему увагу Ігор Свищо приділив якості виконання ремонтних робіт на дорогах Закарпаття:

Реклама

- Нам відомо про випадки, коли ремонти доріг виконували із грубим порушенням технологій. Одна справа, коли взимку дорожникам необхідно було для уникнення руйнування асфальтного покриття використовувати відповідні сипучі матеріали, як, наприклад, щебінь. І зовсім інша, коли ями на дорогах засипали землею. Це халатність. І дорожники, які халатно ставляться до виконання своїх обов’язків, нестимуть за це відповідальність.

Прес-центр ОДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно