Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Закарпатті для громад оголошено конкурс проектів

На Закарпатті для громад оголошено конкурс проектів
Вчора, 21 травня в рамках проекту ЄС та ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» відбулося засідання круглого столу щодо реалізації напряму «Підвищення енергоефективності». За...

Вчора, 21 травня в рамках проекту ЄС та ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» відбулося засідання круглого столу щодо реалізації напряму «Підвищення енергоефективності».

ВІДЕО ДНЯ

За головування керуючого справами виконавчого апарату облради Михайла Поповича учасники мали змогу обговорити питання розвитку відновлювальної енергетики в області, зокрема в сільській місцевості, конструктивно подискутувати на таку цікаву і водночас важливу тему та напрацювати відповідні рекомендації.

Головним гостем круглого столу був спеціаліст з розвитку громад проекту МРГ –ІІ Денис Полтавець. Він координує проект у Закарпатській, Львівській, Івано-Франківській, Волинській, Тернопільській, Чернівецькій, Хмельницькій, Рівненській, Вінницькій, Житомирській, Чернігівській, Сумській областях. То ж сьогодні пан Полтавець ознайомив присутніх із планами щодо подальшої діяльності компоненту з енергоефективності згаданого проекту у Закарпатті.

Реклама

Метою засідання стало оголошення конкурсу ідей серед громад, що бажають взяти участь у реалізації напряму енергоефективності.

Нагадаємо, конкурс серед областей України на спеціальне пілотування підвищення енергоефективності було оголошено спільним проектом ЕС/ПРООН МРГ-ІІ 20 квітня 2012 року. За результатами розгляду заявок, Дніпропетровська, Закарпатська, Запорізька, Івано-Франківська, Львівська, Харківська отримали можливість спеціального пілотування енергоефективності. Решті 18 областям та АР Крим запропонували звичайне пілотування. Регіони, що не потрапили до кола спеціального пілотування, отримають можливість реалізувати до 6 інноваційних енергоефективних мікропроектів у рамках звичайного пілотування.

Реклама

Підтримка в рамках спеціального пілотування: це підтримка на умовах співфінансування оновлення/покращення існуючої обласної стратегії (програми) з енергоефективності загалом і з акцентом на сільську місцевість .

На Закарпатті в серпні минулого року пройшов конкурс по відбору районів. Із 10 районів – учасників спільним рішенням обласної влади та керівництва проекту переможцями стали Мукачівський, Свалявський, Ужгородський і Хустський райони.

Також відповідно до визначеного плану роботи в області було організовано ряд заходів щодо удосконалення регіональної програми енергоефективності.

Реклама

- Ми бачимо ініціативу з боку громад, тому маємо підтримувати їх шляхом збалансованих рішень і висновків, – каже Михайло Попович.

До речі, як повідомила Любов Павлович, координатор Проекту ЄС/ПРООН “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду” в Закарпатській області, за період створення І –ої фази було створено 58 неприбуткових об’єднань громадян, якими реалізовано 61 громадську ініціативу в 9-ти районах області. Загальна сума ініціатив за 3,5 роки склала 9481, 397 тис.грн. Внесок проекту МРГ – 4318,152 тис.грн., внесок громад – 511, 575 тис.грн., внесок місцевих органів влади -4598,719 тис.грн., спонсорська допомога – 52,951 тис.грн..

За час діяльності ІІ-ої фази проекту планується завершити 45 мікропроектів громад майже на 9 млн.грн.

То ж є над чим працювати.

Круглий стіл напрацював відповідні рекомендації до пропозицій щодо Концепції сталого розвитку області до 2020 року та з внесення змін у програми з реалізації мікропроектів.

Прес-служба облради

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно