Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатські угорці обурені висловлюванням депутата-свободівця Львівської обласної ради

Закарпатські угорці обурені висловлюванням депутата-свободівця Львівської обласної ради

Закарпатські угорці обурені висловлюванням депутата-свободівця Львівської обласної ради
Закарпатські угорці з обуренням сприйняли висловлювання депутата Львівської обласної ради Остапа Стахіва, який сьогодні, 16 травня, запропонував знести пам’ятник «угорських шовіністів» на Верецькому...

Закарпатські угорці з обуренням сприйняли висловлювання депутата Львівської обласної ради Остапа Стахіва, який сьогодні, 16 травня, запропонував знести пам’ятник «угорських шовіністів» на Верецькому перевалі, а також закликав львівських депутатів допомогти закарпатцям зруйнувати пам’ятник, оскільки область на це не має грошей.

ВІДЕО ДНЯ

«Заяву депутата-свободівця сприйняв з обуренням. Для мене такі дії є абсолютно незрозумілими. Це приниження угорців. І не тільки угорців. Свободівці ще раз показали своє ставлення до історії і рівень шанування інших народів», – сказав народний депутат, секретар Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин, Голова Демократичної спілки угорців України Іштван Гайдош.

«Пам’ятник на Верецькому перевалі символізує ворота між Сходом і Заходом. Ми повинні його берегти, усі – і українці, і угорці, і росіяни, і румуни – усі національності. Це історія. Для угорців це, безумовно, цінний пам’ятник. Сюди часто приїжджають туристи, цікавляться історією. Я обурений заявою депутата і закликом фінансово допомогти закарпатцям зруйнувати пам’ятник. Для мене взагалі не зрозуміло, як з такими заявами і висловлюваннями свободівці уявляють собі шлях до Європи», – каже Іштван Гайдош.

Реклама

Народний депутат також зазначає, що, за його інформацією, заяви щодо того, що пам’ятний знак встановлений на Верецькому перевалі незаконно, є безпідставними: «Все нормально. Пам’ятник стоїть там законно».

Нагадаємо, сьогодні, 16 травня, депутат Львіської обласної ради Остап Стахів заявив, що пам’ятник на Верецькому перевалі треба знести і закликав львівських депутатів допомогти Закарпаттю з цим фінансово. Окрім того, свободівець зазначив, що у разі розколу України Угорщина забере собі Закарпатську область.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно