Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Закарпатській обласній раді напередодні сесії обговорювали проекти рішень

У Закарпатській обласній раді напередодні сесії обговорювали проекти рішень

У Закарпатській обласній раді напередодні сесії обговорювали проекти рішень
Сьогодні, 16 травня члени президії облради у складі голів постійних комісій і керівників депутатських фракцій узгоджували порядок денний і регламент 14-ої сесії, аналізували критичні зауваження та...

Сьогодні, 16 травня члени президії облради у складі голів постійних комісій і керівників депутатських фракцій узгоджували порядок денний і регламент 14-ої сесії, аналізували критичні зауваження та пропозиції депутатів, що були висловлені ними під час обговорення матеріалів і проектів рішень на засіданнях постійних комісій.

ВІДЕО ДНЯ

Загалом, постійними комісіями обласної ради висловлено 52 зауваження до 9 проектів рішень. Стосувались вони в основному блоку фінансово-бюджетних питань, цільових, регіональних програм у сфері житлово-комунального господарства, освіти, охорони здоров’я та навколишнього середовища, підприємництва, майнових і земельних питань, регламенту.

У засіданні президії облради, яке скликав і провів її голова Іван Балога, взяли участь керівники профільних управлінь ОДА та обласних відомств, які й представили подані на розгляд сесії проекти відповідних рішень.

Реклама

Постійні комісії ініціювали внесення до порядку денного ряд нових питань. Зокрема, про внесення змін до обласної цільової програми «Власний дім» на 2012-2015 роки, про порядок та умови оплати за навчання студентів вищих навчальних закладів із числа провідних спортсменів та працівників галузі фізичної культури і спорту області, про внесення змін до програми підвищення ефективності функціонування Закарпатського обласного комунального підприємства «Міжнародний аеропорт «Ужгород» на 2013 - 2016 роки та інші. Чимало критичних зауважень депутати висловили до проекту програми реалізації природоохоронних заходів на 2013 рік. По цій програмі розробник – управління містобудування та архітектури ОДА пропонує виділити кошти виключно на розчистку річок та русел. Втім, на які саме об’єкти буде виділено майже 2 мільйони гривень – в проекті не йдеться. Ні на озеленення, ні на вирішення проблем з сміттєзвалищами розробник програми не пропонує виділяти грошей. Також дискусійним став проект про зміни до обласного бюджету на 2013 рік. Так, на реалізацію спільних проектів з чеським краєм Височина – ремонт шкіл та дитсадків області в бюджеті не вистачатиме більше мільйона гривень. Не враховано й ряд пропозицій депутатів обласної ради щодо фінансування оновлення кількох навчальних та медичних об’єктів області. Натомість проектом обласного бюджету планується виділяти кошти територіальних громад на утримання об’єктів, які фінансуються з державного бюджету.

Врахувавши доповнення та пропозиції депутатів, члени президії вирішили рекомендувати доопрацьовані проекти рішень до розгляду на 14 сесії, яка відбудеться завтра, 17 травня.

Реклама

Прес-служба Закарпатської облради

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно