Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Колочава, Лумшори, Косонь та Тур’ї Ремети увійшли до переліку маловідомих місць Західної України, де варто побувати (ФОТО)

Колочава, Лумшори, Косонь та Тур’ї Ремети увійшли до переліку маловідомих місць Західної України, де варто побувати (ФОТО)

Колочава, Лумшори, Косонь та Тур’ї Ремети увійшли до переліку маловідомих місць Західної України, де варто побувати (ФОТО)
Портал "Стежками України" започаткував новий проект «Топ-10 маловідомих місць України, де варто побувати». Складатиметься він з декількох частин. Під час кожної частини формуватимуться списки...

Портал "Стежками України" започаткував новий проект «Топ-10 маловідомих місць України, де варто побувати». Складатиметься він з декількох частин. Під час кожної частини формуватимуться списки туристично привабливих об’єктів кожного регіону України. У кінці проекту з кожного списку відберуться найцікавіші місця для формування загальноукраїнського списку ТОП-10 місць, де варто побувати.

ВІДЕО ДНЯ

У першій частині портал влючив 10 маловідомих місць Західної України, у яких рекомендують побувати у 2013 році. У списку значаться цікаві об’єкти Львівщини, Волині, Закарпаття та Західного Поділля з великим туристичним потенціалом, які лише починають набувати популярності. Відбиралися місця на основі аналізу фотозвітів, форумів, блогів, відгуків у соціальних мережах.

Серед ТОП-10 опинились і 4 закарпатські місця – Колочава (Міжгірський район), Лумшори (Перечинський район), Косонь (Берегівський район) та Тур'ї Ремети (Перечинський район).

Реклама

1. Колочава.

Колочава, Лумшори, Косонь та Тур’ї Ремети увійшли до переліку маловідомих місць Західної України, де варто побувати (ФОТО) – 01
Реклама

Екологічно чистий куточок України, розташований на території Національного природного парку «Синевир» в гірській долині між полонинами Стримбою, Дарвайкою, Барвінком, Красною і Ружею на березі річки Колочавки здивує Вас своєю гостинністю, культурним надбанням та цікавою історією. Колочава – село десяти музеїв, двадцяти пам'ятників та неперевершеної природної краси. Саме тут у скансені “Старе Село” Ви зможете ознайомитися із 300-річною історією побуту місцевих жителів, почути верховинський діалект, оглянути пам’ятки культури різних часів та різних верств населення, дізнатися історію місцевої залізниці у музеї «Колочавська вузькоколійка» та відчути себе колочавським бокорашем (професія сплавляти ліс гірськими річками), а улесливий єврей Гершко розповість історію колочавських євреїв та ласкаво запросить до столу в колоритній єврейській корчмі “У Вольфа”.

Тут ви почуєте історію про “Карпатського Робін Гуда” Миколу Шугая, про якого чеський письменник Іван Ольбрахт написав роман “Микола Шугай – розбійник”. Цей твір став справжнім шедевром автора і приніс йому найбільшу славу. А у 70-ті роки ХХ століття драматург Мілан Угде створив на основі твору мюзикл – “Балада для бандита”.

2. Лумшори.

Реклама
Колочава, Лумшори, Косонь та Тур’ї Ремети увійшли до переліку маловідомих місць Західної України, де варто побувати (ФОТО) – 02

Селище, де у 17 ст. знаходився древній курорт “Лумшори”, розкинулося вздовж річечки Турічка серед мальовничих вулканічних Карпат. У давнину курорт складав сильну конкуренцію Маріїнським лазням та Карловим Варам. Зараз приватні господарі запрошують вас незалежно від пори року просто неба «поваритися» на повільному вогні у чані. Як відчуєте, що кров в жилах починає кипіти (хоча насправді воду гріють не більш ніж до +45°C), вискакуйте! За кілька кроків – прохолодний гірський потік. Така процедура буде корисна при захворюваннях серцево-судинної та нервової систем, опорно-рухового апарату, дерматології та багатьох інших. Після купання ви одразу відчуєте омолодження та приплив сил.

3. Косонь.

Колочава, Лумшори, Косонь та Тур’ї Ремети увійшли до переліку маловідомих місць Західної України, де варто побувати (ФОТО) – 03

Європейського рівня оздоровчо-рекреаційний комплекс “Косонь” відкритий у 2012 році. На площі 8 гектарів серед 200-річного дубового гаю розміщені два прісних та два термальних басейни з мінеральною водою, один з яких працює цілий рік. Вода до нього подається з глибини 1190 м і має температуру +41°C. Звідусіль сюди приїжджають, щоб оздоровити опорно-руховий апарат, серцево-судинну, периферичну нервову та міліарну системи.

Відчуйте і ви оздоровлення організму після купання в мінеральних водах Закарпаття.

4. Тур’ї Ремети.

Реклама
Колочава, Лумшори, Косонь та Тур’ї Ремети увійшли до переліку маловідомих місць Західної України, де варто побувати (ФОТО) – 04

З цим словацьким селищем пов’язна історія про листоношу Федора Фекете, який щодня протягом 30 років долав 50 км до Ужгорода і назад, щоб вчасно доставити односельчанам пошту. В пам’ять про відмінне виконання свого обов’язку вдячні селяни розмістили листоноші барельєф на стіні місцевого храму. Крім того, у 1812 році тут мала місце колонія французьких солдатів, які навчили місцевих жителів готувати страви французької кухні, які ми пропонуємо вам скуштувати.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно