Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Майже 9 мільйонів гривень одноразової грошової допомоги виплатили ветеранам Закарпаття до 9 травня

Майже 9 мільйонів гривень одноразової грошової допомоги виплатили ветеранам Закарпаття до 9 травня

Майже 9 мільйонів гривень одноразової грошової допомоги виплатили ветеранам Закарпаття до 9 травня
Шанобливе ставлення до ветеранів та підвищення їх рівня життя – одне з головних завдань для керівників країни та області. На цьому напередодні свята Перемоги, 8 травня, ще раз наголосив під час...

Шанобливе ставлення до ветеранів та підвищення їх рівня життя – одне з головних завдань для керівників країни та області. На цьому напередодні свята Перемоги, 8 травня, ще раз наголосив під час зустрічі з учасниками війни голова Закарпатської облдержадміністрації Олександр Ледида.

ВІДЕО ДНЯ

Очільник Закарпаття поспілкувався з ветеранами під час неформальної зустрічі – традиційного обіду напередодні свята. Учасники війни розповідали про свої проблемні питання: здебільшого, нестачу коштів на оздоровлення та медикаменти:

- Також турбує питання пільгового перевезення на пасажирському транспорті. А стосовно проблеми медикаментозного забезпечення, особливо це стосується міста Ужгорода, де, буває, рецепти на ліки для ветеранів отоварюють рідше одного разу на місяць, - поділився досвідом голова організації ветеранів України у Закарпатській області Іван Бігунець.

Реклама

Непокоїть учасників війни і питання просвітницької роботи на тему Великої Вітчизняної війни, зокрема, серед молоді:

– Упродовж останніх років і справді зроблено чимало, тому, правду кажучи, ветерани не можуть не відчути поліпшення соцзабезпечення. Але хочу від проблем соціальних перейти до ще однієї, не менш для нас важливої – просвітницької роботи. На жаль, сьогодні молодь мало знає про Велику Вітчизняну, не знає своїх героїв, - розповів голова комітету ветеранів війни Закарпатської Ради організації ветеранів Олег Самойлович.

Реклама

Олександр Ледида наголосив: Глава держави особисто контролює виконання соцініціатив, спрямованих на підвищення соціальних стандартів для ветеранів війни. Лише за останні 2 роки середній розмір пенсій учасникам війни підвищився на 473 гривні, або на 49%. Пенсії членам сімей померлих інвалідів війни було збільшено на 702 гривні, або на 66%.

– Одноразова грошова допомога до Дня перемоги закарпатським ветеранам склала майже 9 млн. грн. Ще 350 тис. грн. – виділено у перші місяці 2013-го через обласну програму «Турбота». Минулоріч уперше за останні роки закуплено три квартири для інвалідів війни, - зауважив Олександр Ледида. Також керівник краю наголосив: для оздоровлення та лікування ветеранів намагаються залучати і спонсорські кошти.

Окрім вищезгаданого, з початку 2013-го коштом місцевих бюджетів області закарпатським ветеранам надано допомоги на 340 тис. грн. А 99 ветеранів отримали кошти на поліпшення побутових умов. Упродовж 2012-го інваліди та учасники бойових дій Великої Вітчизняної війни отримали два десятки новеньких авто.

Реклама

Довідково: Сьогодні на Закарпатті проживає 810 інвалідів Великої Вітчизняної війни, 406 – безпосередніх учасників бойових дій, 2796 – учасників війни, 2317 – удів.

Прес-центр ОДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно