Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Чопські митники вилучили у мешканки Львівщини аксесуари для макіяжу, загальною вартістю понад 135 тисяч гривень

Чопські митники вилучили у мешканки Львівщини аксесуари для макіяжу, загальною вартістю понад 135 тисяч гривень

Чопські митники вилучили у мешканки Львівщини аксесуари для макіяжу, загальною вартістю понад 135 тисяч гривень
Намагання громадян отримати економічний зиск від завезеного з-за кордону товару, при цьому не сплативши державі жодної копійки, обертається для них складанням протоколів про порушення митних правил...

Намагання громадян отримати економічний зиск від завезеного з-за кордону товару, при цьому не сплативши державі жодної копійки, обертається для них складанням протоколів про порушення митних правил із застосуванням штрафних санкцій. Чопські митники Міндоходів України майже щодня «притягають за вуха» недобросовісних громадян та вилучають у них не задекларований товар.

ВІДЕО ДНЯ

Так, до прикладу, нещодавно на митному посту «Тиса» інспектори задокументували порушення за статтею 472 Митного кодексу України відносно мешканки Львівщини, яка вирішила не декларувати аксесуари для макіяжу, загальною вартістю понад 135 тисяч гривень. Це при тому, що згідно митного законодавства не оподатковуються лише товари, загальна вартість яких не перевищує 500 євро, а вага – не більше 50 кг.

Повертаючись із Іспанії додому у якості пасажирки на мікроавтобусі, 39-річній жінці митники запропонували заповнити декларацію. У ній громадянка України свідомо вказала про наявність незначної суми валюти та багаж з особистими речами на 2 місця. Та під час перевірки однієї з картонних коробок, чопські інспектори виявили не вказані в митній декларації та усно не заявлені 1251 штука щіточок і пензликів для нанесення макіяжу торгової марки «Pinceaux LEONARD-BULLIER S.A.S» з 50 сумочками для їх зберігання, французького виробництва. За словами жінки, не задекларовані речі вона везла на прохання свого знайомого з Іспанії для передачі мешканканці м.Київ.

Реклама

Тож, за надання митникам неправдивих відомостей про переміщуваний через кордон України товар, який підлягає обов’язковому письмовому декларуванню та оподаткуванню, жінці, після винесення вердикту суду, доведеться сплати штраф у розмірі повної вартості вилучених предметів правопорушення. Товарознавчі експерти оцінили їх у 135 733 гривні.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно