Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

"Блакитна" розкіш жителів Великого Березного (ВІДЕО)

"Блакитна" розкіш жителів Великого Березного (ВІДЕО)
Газ – комфортно, але невигідно. Закарпатці шукають альтернативу газовому опаленню, бо обігріватися блакитним паливом дорого. Відтак мешканці Великого Березного, які не встигли перейти на...

Газ – комфортно, але невигідно. Закарпатці шукають альтернативу газовому опаленню, бо обігріватися блакитним паливом дорого. Відтак мешканці Великого Березного, які не встигли перейти на газопостачання, не перестають використовувати кахельні грубки.

ВІДЕО ДНЯ

Уже декілька років поспіль гріються газом жителі Великоберезнянщини. Під'єднали до газопостачання і приватні дворогосподарства й багатоквартирні будинки. Жителі відчули переваги, адже нема потреби колоти дрова чи поратись з вугіллям, золою. Та виявилось, не все так просто. Не всім великоберезнянцям газ по кишені, багато хто не був готовий до такого дорогого комфорту. Тож хто не встиг позбутися старих добрих кахельних грубок використовує їх наповну. Бюджетні установи до газомережі навіть не підключали.

Нині блакитне паливо - розкіш. Селищний голова каже, набагато вигідніше та дешевше отоплювати дровами, адже кошти за газ йдуть навіть не в державний бюджет, як усі знають, а в бюджет іншої країни. А якщо ж купувати деревину в держлісгоспу чи в національного парку, то відповідно кошти залишаються в бюджеті районної чи селищної ради. Підключені до газового опалення в Березному нині всього три школи. Та й це відчутно на бюджеті селища.

Реклама

Відтак беручи приклад країн Європи, в одній із шкіл вирішили, що економитимуть кошти в опалювальний сезон. У рамках програми в школі замінили вікна на пластикові, частково дах, систему водопостачання і утеплили фасад мінеральною ватою. Директор каже, хоча сума, яку зекономили, незначна, та й це добре. Єдине, чого сьогодні не вистачає для повної економії - треба замінити батареї сорокарічної давності. Наразі бюджетники платять за газ за цінами, які роблять блакитне паливо насправді золотим. Тож і змушені закарпатці шукати альтернативу.

М-студіо

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно